Mâncare și vin medieval în Cetatea Oradea. Se va întâmpla pe Strada Breslelor, amenajată în interiorul fortăreței, care va găzdui și un Centru de Gastronomie Tradițională. Va fi doar unul dintre punctele de atracţie ale cetăţii, care se află într-un amplu proces de restaurare.

Embed:

Prima etapă a lucrărilor de restaurare a cetății au demarat în primăvara anului 2010 şi presupune restaurarea a opt corpuri de clădiri. Cea de-a doua etapă, începută recent, include reabilitarea a altor patru imobile și introducerea rețelelor publice.

"Lucrările de construcții, introducerea de utilități sunt realizate în proporție de 34%. Vă aduc aminte că am început doar în iunie anul acesta, în schimb s-a tras destul de tare", spune Dumitru Sim, de la Direcția de Management Proiecte al Primăriei Oradea.

În cea mai accentuată stare de degradare se afla Corpul E, care, în viitor, va găzdui un centru cultural și o bibliotecă virtuală.

Între corpurile K și L se va amenaja Strada Breslelor, care va găzdui un centru gastronomic și de viticultură, unde vizitatorii vor putea degusta mâncăruri și vinuri similare celor consumate în trecut în Cetatea Oradea. Restaurarea fortăreței este finanțată din bani europeni, accesați în două etape, cu o valoare totală de 78,7 milioane de lei.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Darius Pop

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!