Orientare în carieră pentru elevi și studenți. Proiectul, finanțat din fonduri europene 

Data publicării:
consiliere prima

Elevii de liceu vor învăţa cum să-şi aleagă paşii următori în carieră, ce abilităţi au şi care facultate li se potriveşte cel mai bine. Psihologii angajaţi în cadrul proiectului vor merge din şcoală în şcoală pentru a-i consilia.

„Câteva mii de elevi vor fi implicate în acest proiect, vizează şi stagii de practică pentru studenţi pentru că e important ca ei să-şi valorifice competenţele câştigate în zona învăţământului superior în stagii de internship la cabinete, spitale", a afirmat Marin Popescu, consilier judeţean.

Pentru studenţi, un laborator de psihologie, complet dotat cu echipamente şi materiale din domeniu va fi amenajat la Universitatea de Vest. Aici, tinerii care studiază psihologia vor putea pune în practică tot ce au învaţat la cursuri. Cu alte cuvinte, vor deveni la rândul lor consilieri pentru oricine are nevoie de ajutor.

Studenţii de la masterul în Psihologie îşi vor face practica în acest laborator oferind servicii gratis în această perioadă a derulării proiectului persoanelor din comunitate: testări psihologice, consiliere", a apreciat Simona Jugariu, director CJRAE Timiş.

Proiectul a demarat în această săptămână şi se desfăşoară pe o perioadă de un an şi jumătate.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri