Biden susţine „libertatea de exprimare şi nediscriminarea” în universităţi, unde au loc manifestații împotriva războiului din Gaza

Data actualizării: Data publicării:
studenti pro-palestinieni in curtea unei universitati americane
Manifestaţie pro-palestiniană într-o universitate din SUA. Foto: Profimedia

Preşedintele american Joe Biden „susţine libertatea de exprimare, dezbaterea şi nediscriminarea” în universităţi, anunţă Casa Albă, în contextul unor manifestaţii tensionate în campusurile americane împotriva războiului Israelului în Fâşia Gaza, relatează AFP.

Universităţile au devenit un punct fiebinte de dezbatere în Statele Unite, iar o mişcare cere în întreaga Americă oprirea războiului în enclava palestiniană şi, mai larg, sfârşitul ocupaţiei israeliene în teritoriile palestiniene.

Dreapta americană acuză studenţii de antisemitism.

„Preşedintele consideră că libertatea de expirmare, dezbaterea şi nediscriminarea în campusurile universitare sunt importante”, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, Karine Jean-Pierre, purtătoare de cuvânt a Casei Albe.

Tensiuni semnificative rămân în unele universităţi americane, mai ales la New York, dar şi pe Coasta de Est, după ce, la cererea univesrităţilor, poliţia a arestat mulţi studenţi care se opun războiului care devastează Fâşia Gaza.

Studenţii denunţă susţinerea militară şi diplomatică a Israelului de către Statele Unite.

Preşedintele democrat, care candidează în noiembrie pentru al doilea mandat la Casa Albă, împotriva lui Donald Trump, este prins la mijloc între această susţinere a Israelului şi furia unei părţi a alegătorilor săi de stânga, mai ales tineri.

Joe Biden a promulgat miercuri un plan vast de sprijinire a Israelului, care prevede miliarde de dolari destinate să răspundă „nevoii urgente de ajutor umanitar” în Fâşia Gaza.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri