Cătălin Cîrstoiu susține o conferință de presă, după ultimatumul lui Marcel Ciolacu

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - ALEGERI 2024 - PSD - PNL - ORGANIZATII DE SENIORI -
Cătălin Cîrstoiu și Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Cătălin Cârstoiu va susține o conferință de presă de la ora 18:30. Premierul Marcel Ciolacu i-a dat, vineri, un nou ultimatum medicului candidat al Coaliției PSD-PNL la Capitală, să facă o conferință în care să explice toate acuzațiile apărute în spațiul public. În caz contrar, spune Ciolacu, „nu vom putea merge mai departe”.

ACTUALIZARE 17:30 Cătălin Cârstoiu va ține o conferință de presă de la ora 18:30 în fața Spitalului Universitar de Urgență București, potrivit staff-ului de campanie.

----

Întrebat dacă îi va cere medicului Cătălin Cîrstoiu să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei, Ciolacu a spus: „Eu nu îi cer nimănui să se retragă sau să nu se retragă. Având o experienţă, spun eu, mai mare decât domnul Cîrstoiu, eu i-am făcut o recomandare, şi direct şi prin intermediul dvs, de câte ori m-aţi întrebat. Domnul Cîrstoiu trebuie să iasă să ţină o conferinţă de presă, aşa cum am convenit cu domnia sa şi cu preşedintele Nicolae Ciucă, şi să explice toate aspectele apărute în spaţiul public”. 

„Eu nu cer nimănui să se retragă. Am experiență politică mai mare decât domnul Cîrstoiu, i-am făcut o recomandare direct și prin intermediul dumneavoastră. Domnul Cîrstoiu trebuie să iasă, să țină o conferință de presă și să explice toate aspectele apărute în spațiul public. Nu vom putea merge înainte până când domnul Cîrstoiu nu va explica, dânsul nu poate merge înainte ca și candidat al Coaliției. Am convenit acest lucru cu domnul Ciucă și domnul Cîrstoiu. Repet, Cîrstoiu să iasă să explice, altfel nu vom merge înainte”, a declarat Ciolacu. 

„Nu vom putea merge înainte până nu se va întâmpla acest lucru, până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliţiei. Acest lucru l-am convenit împreună cu Nicolae Ciucă şi cu medicul Cătălin Cîrstoiu. (..) Repet, domnul Cîrstoiu trebuie să iasă în spaţiul public şi să explice toate aspectele, astfel nu vom putea merge mai departe”, a subliniat liderul PSD.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nu e prima oară când Ciolacu îi cere lui Cîrstoiu să iasă public și să lămurească acuzațiile privind integritatea sa, înainte ca liderii Coaliției să meargă mai departe cu susținerea lui.

„Nu trebuie să mi se explice mie, trebuie să se explice bucureștenilor toate aceste acuzații. Eu nu i-am cerut lămuriri, trebuie să explice bucureștenilor, eu sunt premier și co-președinte al unei coaliții. Nu sunt nici judecător, nici specialist de la ANI, așa cum a explicat și Clotilde Armand – a luat bani de la primărie în timp ce era primar.

Domnul Cîrstoiu va ieși și va explica, nu e trimis în judecată, nimeni nu a trimis la un organ de cercetare penală ceva în ce-l privește. Cu adevărat, trebuie să iasă să explice. Haideți întâi ca domnul Cîrstoiu să vină să dea explicații.

Nu riscăm nimic fiindcă nu și-a depus încă candidatura. Până atunci, trebuie să țină o conferință de presă să lămurească toate aspectele. Eu nu sunt nici procuror, nici judecător, nici inspector ANI, eu sunt om politic, nu eu iau decizii în justiție și nu comentez o decizie a unui magistrat. Pentru că l-am desemnat pe domnul Cîrstoiu, e corect să iasă în public să explice. Momentan nu a dovedit nimeni că a luat vreun ban sau că a încălcat legea”, a declarat Ciolacu în urmă cu două zile. 

Declarațiile președintelui PSD vin în contextul în care liderii Coaliției așteaptă ca medicul Cîrstoiu să se retragă singur din campania pentru alegerile din București, înainte de ziua de luni, când, ar trebui să i se depună oficial candidatura.

Medicul Cătălin Cîrstoiu este acuzat de incompatibilitate, în urma unei investigații a jurnaliștilor Hotnews. Conform documentelor prezentate, medicul ar fi dat consultații, contracost, la clinica privată a soției sale, în timp ce era managerul Spitalului Universitar. Cîrstoiu susține că este o manevră a adversarilor săi politici și invocă o anchetă din 2020, ale cărei rezultate nu au fost făcute publice nici până acum.

Conform investigației, dovada ar veni de la un fost pacient. Documentele lui demonstrează că, în octombrie 2023, a fost consultat chiar de medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu la clinica privată ANEMONA MED, deținută de dr. Monica-Mihaela Cîrstoiu, soția sa.

Medicul Cîrstoiu era în același timp, în 2023, manager general al Spitalului Universitar de Urgență București, iar potrivit legii nu putea avea altă funcție, plătită sau neplătită. Jurnaliștii Hotnews susțin că scrisoarea medicală și parafa doctorului Cîrstoiu erau pe clinica ANEMONA MED, dar factura dată pacientului a venit de la o altă firmă: Praxis Medical. Și aceasta îi aparține soției lui Cătălin Cîrstoiu.

 

Editor : Loredana Bancăș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri