Surse: PSD discută cu Rafila să deschidă lista deputaților din București. Primarii învinși se înghesuie pentru un mandat în Parlament

Robert Kiss Data publicării:
doctorul alexandru rafila cu mana sub barbie
Alexandru Rafila a anunțat că are coronavirus. Foto: InquamPhotos/George Călin

Surse din PSD au confirmat pentru Digi24.ro discuțiile conducerii centrale cu doctorul Alexandru Rafila pentru un post de deputat pe listele partidului. Rafila ar putea deschide lista PSD la Camera Deputaților, în București. Totuși, în discuțiile dintre conducerea partidului și organizația PSD București nu a fost abordat subiectul candidaturii lui Rafila.

Potrivit unor surse din conducerea PSD a existat deja o primă discuție cu Alexandru Rafila, însă o decizie în legătură cu candidatura sa nu a fost luată. Înainte de alegerile locale, Victor Ponta i-a propus lui Rafila să fie candidatul Pro România la Primăria Capitalei, însă acesta a refuzat oferta.

La finalul săptămânii trecute, conducerea partidului a avut discuții cu organizația PSD București, condusă de Gabriela Firea, însă subiectul candidaturii lui Rafila nu a fost deschis. Surse din PSD București susțin că propunerea înaintată reprezentantului României la OMS a fost făcută de conducerea centrală a partidului. Liderii PSD încearcă să atragă în partid personalități pentru a crește scorul partidului în București, după ce la alegerile locale Gabrielei Firea a pus pe lista de consilieri nume controversate despre care conducerea centrală nu a știut nimic.

Primarii care au pierdut la locale se înghesuie să prindă un loc în Parlament

La discuțiile purtate cu organizația PSD București, conducerea centrală și-a exprimat dorința ca pe lista PSD București pentru Parlament să se regăsească și personalități din afara partidului. Sunt, însă, mulți doritori în partid să prindă un loc pe lista pentru parlamentare. 

Primarii de sector care nu au obținut un nou mandat își doresc să candideze pentru un loc în Parlament. Asfel, Daniel Tudorache, primarul pierzător de la sectorul 1 și Daniel Florea, învinsul de la sectorul 5, vor prinde un loc pentru Camera Deputaților. Fostul primar al sectorului 6, Gabriel Mutu, își dorește un loc în Senat. 

De asemenea, pentru un loc de senator și-ar dori să candideze și fostul liberal Dan Cristian Popescu, care a candidat din partea PSD la Primăria Sectorului 2.

La alegerile din decembrie, PSD se așteaptă ca în București partidul să obțină în jur de 9-10 deputați și 3-4 senatori. Pe lista de la Senat este bătaia cea mai mare. Gabriela Firea va deschide lista, însă locurile următoare sunt „la bătaie”. Pe lângă actualii senatori, printre care Șerban Nicolae, Ionuț Vulpescu sau Robert Cazanciuc, au apărut noi doritori, iar dacă în 2016, cu un rezultat istoric, PSD a obținut 5 mandate de senator, la alegerile din decembrie sunt șanse mici să mai obțină același număr. Și senatorul Daniel Zamfir, plecat din ALDE, își dorește un loc pe lista PSD. Surse din partid susțin că Ecaterina Andronescu nu mai are loc pe lista partidului.

La Camera Deputaților, pe lista PSD nu se vor mai regăsi mulți dintre actualii parlamentari PSD de București, mulți dintre ei impuși de Liviu Dragnea pe lista din Capitală. Aida Căruceru, Mirela Furtună, Liviu Pleșoianu, dar și parlamentarii plecați la Pro România, Gabriela Podașcă și Gabriel Petrea, vor face loc altor doritori pe lista partidului. 

Totuși, o parte dintre actualii deputați ar putea prinde lista pentru Parlamentare. Printre ei, Diana Tușa, Mihăiță Vîrză sau Oana Florea.

Lista PSD București pentru alegerile din 6 decembrie trebuie finalizată până la finalul acestei săptămâni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Andrea Bocelli, vacanță pe un iaht de lux în Italia. Artistul, însoțit de Veronica Berti și de mai mulți...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...