Subiecte Istorie Bacalaureat 2019. Subiectele au fost publicate

Data actualizării: Data publicării:
bacalaureat 2019 istorie

Absolvenții de liceu susțin astăzi o nouă probă scrisă la Bacalaureat 2019, proba obligatorie a profilului - matematică sau istorie. Subiectele și baremul de la istorie BAC 2019 au fost publicate pe www.digi24.ro:

Citește și: Bacalaureat 2019. Baremul de corectare la Istorie

ACTUALIZARE Subiectele la istorie publicate pe edu.ro:

  

ACTUALIZARE Absolvenții clasei a XII-a de la profilul umanist au avut de elaborat, la subiectul al III-lea, cel care a creat cele mai multe emoții în rândul candidaților, un eseu de două pagini despre spațiul românesc în Evul Mediu. La subiectul I de la proba la Istorie, absolvenții profilului umanist au avut de rezolvat cerințe pe baza a două texte (A - „O istorie sinceră a poporului român - F. Constantin” și B - „Istoria României” - M. Bărbulescu, D. Deletant, K. Hitchins, S. Papacostea).

Subiectul II conține, la fel, un set de cerințe pe baza unui text: „Istoria ilustrată a româilor pentru tineri” - I. A. Pop).

Subiectul III a presupus elaborarea în două pagini a unui eseu despre spațiul românesc în Evul Mediu, având în vedere anumite cerințe.

ACTUALIZARE Candidații au avut de rezolvat mai multe cerinţe pornind de la un text despre comunism şi Uniunea Sovietică la subiectul I. La subiectul III, elevii au avut de scris un eseu pe tema spaţiului românesc în perioada Evului Mediu.

Subiectele vor fi publicate pe edu.ro după ora 12:00. Tot atunci vor fi disponibile și pe digi24.ro.

ACTUALIZARE Proba scrisă la Istorie a început imediat după ora 9:00, după ce toți absolvenții au primit formularele. Subiectele de la examenul de Istorie au fost concepute de Ministerul Educației, prin Centrul Național de Evaluare și Examinare din subordinea sa.

Examenul de bacalaureat a început în 3 iunie, cu proba orală la limba română (proba A), a continuat, în zilele de 7, 10 şi 11 iunie cu evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie s-a desfăşurat evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).Probele scrise ale examenului naţional de BAC 2019, sesiunea iunie-iulie, au început luni, 1 iulie, cu examenul la Limba şi literatura română.

Ultima probă scrisă,cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc joi, 4 iulie. Primele rezultate de la BAC 2019 vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12:00. Depunerea contestaţiilor se va face între orele 12:00 şi 16:00 în aceeaşi zi. În perioada 9-12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.

Citește și: Modele de subiecte la Istorie și Matematică

Cum se desfășoară proba la istorie de la Bacalaureat 2019

Accesul în săli al elevilor înscriși la Bacalaureat 2019 este permis până la ora 8:30. Proba începe la ora 9:00, oră la care este începută împărțirea subiectelor. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev care participă la BAC 2019.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul sau comunicare.

Când sunt afișate rezultatele la Bacalaureat 2019

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

Ministerul Educației Naționale pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 1 - 4 iulie, între orele 8:00 - 16:00.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Citește și: Subiecte Matematică Bacalaureat 2019. Absolvenții de liceu susțin azi a doua probă scrisă obligatorie

Cum este promovat examenul de Bacalaureat 2019

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Bacalaureat 2019, calendarul sesiunii din toamnă

15 - 19 iulie: înscrierea candidaţilor
26 iulie: înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe
21 august: limba si literatura română - proba Ea) - proba scrisă
22 august: limba si literatura maternă - proba Eb) - proba scrisă
23 august: proba obligatorie a profilului - proba Ec) - proba scrisă
26 august: proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - proba scrisă
27 & 28 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
29 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
30 august & 2 septembrie: evaluarea competenţelor digitale - proba D
2 – 3 septembrie: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională - proba C
3 septembrie: afişarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00)
3 - 6 septembrie: rezolvarea contestaţiilor
7 septembrie: afişarea rezultatelor finale.

Subiectele de la matematică și la istorie au fost elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Corectarea lucrărilor va fi făcută în baza unor bareme de corectare a subiectelor la Bacalaureat 2019.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri