Subiect la Bac, căutat pe internet cu o seară înainte de examen. Ministerul Educației a deschis o anchetă

Data actualizării: Data publicării:
mana care tasteaza
Subiect la Bac, căutat pe internet cu o seară înainte de examen. Foto: GettyImages

Anchetă a ministerului Educației după ce o coincidență bizară legată subiectele de la proba de română de la Bacalaureat a fost făcută publică în mediul online. Concret, rezolvarea unui subiect a fost căutată pe internet înainte ca examenul să înceapă. Pagina de Facebook a dexonline a semnalat întâmplarea și a publicat un raport al căutărilor care au început încă de azi-noapte.

Ana-Maria Păun, jurnalist Digi24: Potrivit monitorizărilor Google, încă de aseară de la miezul nopții internauții au vrut să vadă care este sensul expresiei „de bună seamă”. La acel moment, 42 de persoane căutau definiția acestei expresii.

Ulterior, vârful căutărilor a fost atins în jurul orei 4:00 dimineața, când 100 de persoane au intrat pe Google și au căutat ce înseamnă această expresie.

Interesant este că au fost foarte multe căutări și în ceea ce privește cerința exactă a primului subiect de la examenul de Bacalureat de astăzi, respectiv „indică sensul din text al secvenței «de bună seamă»”. Lucru care a fost căutat pe Google încă de la ora 1:00 de 34 de persoane, ulterior vârful căutărilor a fost la ora 3:30, și chiar astăzi de dimineață, înainte să înceapă examenul, 42 de persoane căutau pe Google răspunsul la această cerință.

Am cerut un punct de vedere la Ministerul Educației și ni s-a transmis că în aceste momente fac cercetări și verifică ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns la această situație.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri