România participă voluntar la bugetul OCDE. Contribuția financiară se ridică la 125.000 de euro

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
romania ocde
sursa foto: colaj shutterstock

Plata contribuţiei financiare voluntare a României către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) se ridică la 125.000 de euro. România are statutul de candidat și speră să adere cât mai curând la cel mai prestigios bloc economic din lume.

Potrivit unui comunicat al Executivului, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe, a fost aprobată plata contribuţiei financiare voluntare a României, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 125.000 de euro, la bugetul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), în vederea implementării, în 2024, a Foii de parcurs România - OCDE pentru cooperare în domeniul asistenţei oficiale pentru dezvoltare.

"Contribuţia financiară voluntară va conduce la alinierea ţării noastre la standardele Comitetului de asistenţă oficială pentru Dezvoltare al OCDE, în perspectiva elaborării Programului multianual strategic de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară 2024 - 2027", se arată în comunicat.

Contravaloarea în lei a contribuţiei se suportă din bugetul anual aprobat al Ministerul Afacerilor Externe, pentru anul în curs, relatează Agerpres.