24 de minute | O radiografie a României, cu directorul Institutului European

24 Minute

În ritmul alert al schimbărilor în materie de impozitare, salarizare sau funcţionare a instituţiilor din justiţie, agenda publică românească pare să piardă din vedere schimbările de substanţă ce sunt pe cale să aibă loc la nivel european. În timp ce autorităţile române pierd timp şi oportunităţi de finanţare, Comisia Europeană discută reformarea programelor de finanţare, unele de mare impact pentru România.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Indiferent însă de abordarea finală a echipei Junker, România se remarcă în statisticile europene drept o o societate polarizată între foarte bogați și foarte mulţi săraci, o societate unde peste 20% dintre elevii de peste 15 ani au dificultăți la citit/scris, matematică și știinte și numai 5% au rezultate peste medie. O ţară care suferă un fenomen de depopulare, pe lângă cel de îmbătrânire, general european. Despre probleme, expunerea lor și soluții discută Elena Vijulie, la „24 de minute”, cu economistul Gabriela Drăgan, director al Institutului European.

Emisiunea „24 de minute” începe la ora 12:30 și este difuzată exclusiv online, de luni până vineri.

Alte ediții ale emisiunii „24 de minute” le puteți urmări AICI.

 

Gabriela Drăgan, directorul Institutului European din România, este invitata Elenei Vijulie la emisiunea „24 de minute”.

Alte Recomandări