INTERVIU. Regizorul Adrian Sitaru, despre noul lui film: Este despre abuzul emoțional al...

24 Minute

Regizorul Adrian Sitaru a fost invitatul Oanei Zamfir la emisiunea online „24 de minute”.  În 2017, Adrian Sitaru a semnat al cincilea lungmetraj, „Fixeur", care va intra în cinematografe pe 27 ianuarie în 26 de județe din țară. În „Fixeur”, spune cineastul, este vorba despre abuz, despre cum uneori, chiar fără intenție, în numele meseriei se depășesc anumite limite. În acest caz, este vorba despre un stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, care ajută o echipă de reporteri din Paris să realizeze un reportaj dificil despre o minoră care a fost traficată. Urmăriți interviul integral în înregistrarea video de mai jos. 

Este inspirat din fapte reale pe care Adrian Silișteanu, directorul de imagine al majorității filmelor mele, i s-au întâmplat pe când era un fel de băiat bun la toate, și asistent și fixeur, la o agenție de presă străină și a întâlnit această situație, care ulterior s-a transformat în film, în urma căreia a rămas așa cu un gust amar. Tema filmului este abuzul. Este vorba despre o fată minoră traficată din nordul României în Franța, evident abuzată. Și noi am vorbit foarte mult de abuzul emoțional al jurnaliștilor, uneori chiar cu cele mai bune intenții, în numele jurnalismului de calitate și de a scoate adevărul la lumină, Mi se pare mai grav atunci când din dragoste ajungem să facem un abuz. Filmul are și o poveste secundară a personajului principal, a jurnalistului în viața personală, relația cu copilul iubitei sale. Lucrând la scenariu ne-am dat seama că acest abuz emoțional îi facem și cu copiii noștri, trăind în acest mediu competitiv”, a spus regizorul. 

„Fixeur” spunea povestea unui tânăr stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. El ajută o echipă de reporteri din Paris să realizeze un reportaj dificil în Bistrița despre o prostituată minoră repatriată  din Franța.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Dacă despre „Ilegitim”, Sitaru dezvăluia că „a fost un film destul de chinuit", pentru care actorii au adus inclusiv bani de acasă și la care s-a lucrat fără duble, ca la un documentar, despre „Fixeur" vom afla mai multe din discuția de azi.

Anul trecut, cineastul a obținut un premiu important la Festivalul de Film de la Berlin cu „Ilegitim”, un film pe care l-a realizat fără susținere din partea Centrul Național al Cinematografiei (CNC).

Regizorul Adrian Sitaru a fost invitatul Oanei Zamfir la emisiunea online „24 de minute”. În 2017, Adrian Sitaru a semnat al cincilea lungmetraj, „Fixeur", care va intra în cinematografe pe 27 ianuarie în 26 de județe din țară.

Alte Recomandări