AC/DC revine în Europa după 8 ani de absență. În ce țări va concerta legendara trupă, în turneul european „Power Up”

Data actualizării: Data publicării:
brian johnson și angus young
Foto: Brian Johnson și Angus Young / Sursa foto: Profimedia Images

AC/DC, legendara trupă de hard rock, absentă de pe scenele europene timp de opt ani, se va întoarce pentru un turneu în Europa în 2024, intitulat „Power Up”, cu Brian Johnson la voce, a anunţat luni formaţia australiană, informează AFP, preluată de Agerpres.

Turneul se va desfăşura începe pe 17 mai în Germania şi se încheie pe 17 august în Irlanda, cu o escală în Franţa, pe 13 august, pe Hipodromul Paris-Longchamp (biletele vor fi puse în vânzare vineri, la ora 10.00, ora Parisului).

Acesta se numeşte "Power Up", după ultimul lor album de studio din 2020, care a ajuns pe primul loc în circa 20 de ţări la momentul lansării.

Brian Johnson a cântat pe acest disc, deşi în 2016 fusese înlocuit de Axl Rose, de la Guns N' Roses, în calitate de solist al trupei AC/DC, din cauza unor probleme de auz. Johnson, în vârstă de 76 de ani, foloseşte acum echipamente auditive de ultimă generaţie.

Cealaltă celebritate a trupei este chitaristul Angus Young, în vârstă de 68 de ani, care poartă încă uniforma sa de şcolar retro.

Trupa a vândut în total peste 200 de milioane de discuri în toată cariera sa.

Acest turneu european face parte din aniversarea a 50 de ani de existenţă a formaţiei, care a susţinut primul său concert pe 31 decembrie 1973 la Chequers Nightclub din Sydney, Australia.

Italia, Spania, Olanda, Austria, Elveția, Anglia, Slovacia și Belgia se mai află pe lista țărilor unde va ajunge trupa, iar biletele au fost deja puse în vânzare de pe 16 februarie, conform unui anunț făcut pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Istoria trupei AC/DC este una tumultoasă. Primul solist, Bon Scott, a murit în 1980, iar Malcolm Young - chitarist şi co-fondator în 1973 al trupei împreună cu fratele său Angus (scoţieni stabiliţi în Australia) - a decedat în 2017.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri