Cabană de lux, plajă în Caraibe, rezervație în Africa. Bogații lumii plătesc chiar și 40.000 de dolari pentru o noapte de Crăciun

Data actualizării: Data publicării:
*EXCLUSIVE* Jeff Bezos and Lauren Sanchez grab a burger before hitting the snowy slopes in Aspen - ** WEB MUST CALL FOR PRICING **
Șeful Amazon, Jeff Bezos și iubita lui, Lauren Sanchez, în Aspen. Foto: Profimedia Images

O cabană de lux în Gstaad, un iaht în largul St. Barts sau un hotel de 3.000 de dolari pe noapte în Caraibe. Unii dintre cei mai bogați oameni din lume aleg să petreacă ziua de Crăciun acasă, au declarat mai mulți experți consultați de Business Insider, dar adesea nu la reședințele lor principale.

Fie că este vorba de o fermă din Wyoming sau de un conac pe plajă în Martha's Vineyard, ei caută să meargă în cel mai mare spațiu de adunare pe care îl dețin, a declarat, pentru Busines Insider, Nicole Pollard Bayme, fondatoarea firmei de cumpărături de lux LaLaLuxe.

„O mulțime de oameni construiesc case mari în Aspen exact din acest motiv - pentru ca întreaga familie să poată merge și să petreacă acel timp împreună”, a spus ea. „Orice cadou de sub Soare adus cu avionul este deja sub brad înainte ca ei să ajungă acolo”.

Potrivit Wealth-X, stațiunea de schi din Colorado are cea mai mare densitate de persoane cu o avere de 30 de milioane de dolari sau mai mult din SUA, fiind o astfel de persoană la fiecare 67 de rezidenți, iar miliardari precum Jeff Bezos și Michael Dell au fost văzuți acolo.

Alte stațiuni de schi populare din SUA includ Lake Tahoe din California și Nevada și Vail, Colorado, a declarat Winston Chesterfield, fondatorul Barton, o firmă de consultanță axată pe lux și cei bogați.

În Europa, Gstaad și Verbier din Elveția, Kitzbühel din Austria - renumită pentru cursa anuală de schi alpin - și Courchevel 1850 din Alpii francezi domină. Aceasta din urmă este cunoscută pentru prezența VIP-urilor precum David și Victoria Beckham, Elton John, Prințul William și Kate Middleton.

„Le place să meargă în locuri care au un oraș bine stabilit, cu locuri de vizitat care sunt de înaltă clasă”, a spus Chesterfield despre cei ultra-bogați. Kitzbühel are un restaurant japonez din rețeaua Zuma, iar Courchevel are o locație a hotelului de lux Cheval Blanc.

Pentru cei care preferă căldura - sau doresc să adauge o săptămână de plajă pentru a se dezgheța după pârtii - Caraibe rămâne o destinație populară, fie pe uscat, fie pe mare.

St. Barts, o destinație deosebit de populară pentru Revelion, i-a găzduit pe Bezos și pe logodnica sa Lauren Sánchez, iar iahturi aparținând miliardarilor David Geffen, Sergey Brin, Bernard Arnault și Barry Diller și soția sa Diane Von Furstenberg au fost văzute în largul coastelor sale.

Alții aleg o anumită stațiune și se înghesuie la ea an de an.

„Ei vor să nu facă nimic”, a spus Chesterfield. „Vor să fie așteptați; vor să fie îngrijiți”.

Jumby Bay, o stațiune din Antigua, unde Oprah Winfrey și Richard Branson ar avea case, este una dintre cele mai populare. Camerele de acolo pornesc de la 2.700 de dolari pe noapte, deși miliardarii probabil că se răsfață cu vila de 13.300 de dolari pe noapte. Aman din Republica Dominicană, care are camere care costă între 2.900 și 4.200 de dolari pe noapte, este o altă opțiune populară.

O altă destinație preferată este Africa, populară atât pentru cupluri, cât și pentru familii, a declarat, pentru Business Insider, Elisabeth Brown, manager pentru clienți din New York la compania de călătorii și stil de viață Knightsbridge.

Cei bogați închiriază vile private în rezervații, cum ar fi Ol Jogi din Kenya și Parcul Național Insula Saanane din Tanzania, care pot costa până la 40.000 de dolari pe noapte.

Iar dacă asta nu este de ajuns, mai rămâne mersul în spațiu. După cum spune Pollard Bayme, a merge pe orbită este „încordarea mușchilor la nivel suprem pentru clasa miliardară”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri