Idris Elba face campanie pentru interzicerea macetelor și cuțitelor „zombie” în Regatul Unit

Data publicării:
idris elba face campanie împotriva violenței
Campania împotriva violenței lansată de Idris Elba se intitulează „Don't Stop Your Future”. Sursa foto: Profimedia Images

Actorul şi muzicianul britanic Idris Elba a lansat o campanie prin intermediul căreia solicită interzicerea imediată a macetelor şi a aşa-numitelor cuţite zombie, pentru combaterea incidentelor violente în rândul tinerilor cu care se confruntă Regatul Unit, informează DPA şi PA Media, preluate de Agerpres.

Vedeta serialului „Luther” militează, de asemenea, pentru finanţări suplimentare acordate serviciilor dedicate tinerilor şi va lansa totodată un cântec în cadrul eforturilor depuse pentru combaterea incidentelor violente în rândul tinerilor cu care se confruntă Regatul Unit.

Campania lansată luni de Idris Elba se intitulează „Don't Stop Your Future” şi are ca piesă principală o instalaţie plasată în Piaţa Parlamentului din Londra.

Idris Elba campaigns against knife crime, Parliament Square, Westminster, London, UK - 08 Jan 2024
sursa foto: Profimedia Images

În august 2023, Ministerul de Interne britanic a anunţat că vor fi introduse măsuri mai drastice referitoare la macete şi cuţite de tip zombie.

Macetele şi cuţitele cu un design menit să intimideze vor fi scoase în afara legii, iar pedeapsa maximă pentru importul, fabricarea, posesia şi vânzarea unor astfel de arme va creşte la doi ani.

Procesul ce vizează adoptarea acestei noi legi prin Parlament a fost însă lent, iar mai multe incidente s-au înregistrat între timp, fiind intens mediatizate, printre care şi uciderea elevei Elianne Andam.

Fata de 15 ani a fost înjunghiată mortal când mergea spre şcoală în oraşul Croydon, la sud de Londra, în septembrie, cu o armă despre care se crede că ar fi un cuţit zombie. Un băiat de 17 ani a fost învinuit pentru această crimă.

„Nu pot rămâne tăcut când văd că tot mai mulţi tineri şi-au pierdut viaţa în urma acestor crime brutale şi crude”, a spus Idris Elba, referindu-se la campania pe care a lansat-o.

„Când reîncepe şcoala, prea mulţi tineri nu se vor alătura colegilor lor, iar prea multe familii îndoliate au pierdut pe cineva drag în ultimii ani. Tinerii sunt viitorul nostru, aceştia merită să-şi realizeze potenţialul, nu să fie ucişi în mod violent”, a mai spus actorul britanic.

„Parlamentul nu a acordat acestei probleme importanţa pe care o merită, iar liderii noştri politici trebuie să o prioritizeze acum. În plus faţă de interzicerea imediată a cuţitelor zombie şi a macetelor, trebuie să le oferim tinerilor în primul rând un motiv pentru care să nu aibă o armă la ei. Acest lucru înseamnă investiţii în servicii care abordează cauza primară a infracţiunilor cu violenţă”, a adăugat el.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri