Imagini din Flight X, singurul simulator din România al unei aeronave Airbus A320

Data publicării:
simulator flight x
Singurul simulator al aeronavei Airbus A320 se află la Cluj-Napoca. Este disponibil atât pentru cei pasionaţi de aviaţie, cât şi pentru piloţi. FOTO: Facebook Flight X

Singurul simulator al aeronavei Airbus A320 se află la Cluj-Napoca. Este disponibil atât pentru cei pasionaţi de aviaţie, cât şi pentru piloţi. Dispozitivul are o bază de date cu 24.000 de aeroporturi din toată lumea şi poate simula diverse situaţii de urgenţă care pot să apară la bordul aeronavei. 

Simulatorul se numește Flight X.

Vlad Noghy, pilot comandant: "E un simulator de Airbus 320, primul și singurul din România".

Proiectul a luat naștere în 2016.

Vlad Noghy: "Aceasta e o copie 100% de Airbus. Se poate replica absolut orice situație normală, anormală. Vin la noi oameni care vor să vadă ce înseamnă un zbor normal, o decolare, o aterizare sau pot să vină inclusiv piloți care vor să exerseze o situație anormală. Aici sunt cele doua ecrane din fața fiecărui pilot  Aici putem să vedem exact orizontul, cerul si pământul, linia orizontului, indicații de viteză, de altitudine."

Cine a încercat experiența, a încheiat entuziasmat simularea.

Situațiile de criză sunt rare, dar inevitabile.

Vlad Noghy: "La fiecare 6 luni facem acest antrenament, eu zbor de aproape 12 ani și niciodată nu am întâmpinat o situație de urgență."

Toți cei care ajung aici pot simula un zbor alături de un pilot cu experiență. De asemenea aceștia pot vedea cum reacționează un pilot când întâmpină o problemă cum ar fi un incendiu, o defecțiune la motor sau o depresurizare.
 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri