Foto Povestea celebrului logo al trupei The Rolling Stones. Mick Jagger a dezvăluit de unde s-a inspirat

Data publicării:
Logo-ul trupei The Rolling Stone
Logo-ul trupei The Rolling Stone. Foto: Shutterstock

Unul dintre cele mai cunoscute logo-uri din lume, celebra limbă stacojie a trupei rock The Rolling Stones, a fost inspirat de zeiţa indiană Kali, a dezvăluit Mick Jagger presei indiene.

Muzeul Victoria & Albert Museum din Marea Britanie, care deţine emblema originală în cadrul colecţiilor sale, o descrie drept "unul dintre cele mai uşor de recunoscut simboluri rock and roll din lume".

Inspiraţia îşi găseşte originea în figura zeiţei hinduse Kali, cu limba ieşită în afară şi buzele roşii, a declarat Mick Jagger pentru Times of India, într-un interviu publicat miercuri.

Kali, o zeiţă cu pielea albastră şi patru braţe, înfăţişată cu limba lungă şi stacojie ieşită în afară, este simbolul hindus al distrugerii şi al timpului.

zeita kali
Kali, zeița hindusă a distrugerii și a timpului. Foto: Shutterstock

"Fratele meu a fost unul dintre primii care au călătorit în India. El mi-a dat câteva cărţi de citit", a declarat starul rock pentru cotidianul indian, într-un interviu acordat la Mumbai, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

"În 1969, căutam o imagine care să atragă atenţia şi am văzut această imagine cu limba unei Kali fără trup", a continuat el. "M-am gândit că ar putea fi o sursă de inspiraţie. Ulterior, designerul John Pasche a creat această versiune modernistă cu limba pe post de simbol", a adăugat Jagger.

Mick Jagger a asistat sâmbătă, la Mumbai, la victoria Angliei împotriva Pakistanului la Cupa Mondială de Cricket.

El a distribuit pe reţelele sociale o fotografie în care poate fi văzut stând în faţa unei statui a zeiţei Kali.

Artistul britanic John Pasche a creat această emblemă a grupului, în schimbul a aproximativ 50 de lire sterline (57 de euro). Mick Jagger a fost sedus de creaţiile sale.

Doi ani mai târziu, Pasche a primit alte 200 de lire sterline în semn de recunoştinţă pentru succesul de care s-a bucurat acest simbol devenit emblematic.

În 2008, Victoria & Albert Museum a achiziţionat opera originală în schimbul a 50.000 de lire sterline (57.400 de euro)

Trupa The Rolling Stones s-a format la Londra în 1962 şi a devenit unul dintre cele mai faimoase grupuri rock din lume.

Luna trecută, The Rolling Stones a lansat albumul "Hackney Diamonds", primul disc apărut după decesul bateristului Charlie Watts în 2019, şi primul album de studio original al trupei după "A Bigger Bang" din 2005.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri