Sindicatul actorilor americani de la Hollywood protestează și legat de jocurile video. Un nou acord din industrie i-a revoltat

Data actualizării: Data publicării:
oameni la un protest al actorilor, cu bannere
Acordul SAG-AFTRA care acoperă actorii de jocuri video a expirat în noiembrie și a fost prelungit lunar. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Actorii de la Hollywood au votat în favoarea unei potențiale greve care să vizeze jocurile video. Membrii sindicatului SAG-AFTRA au votat 98% în favoarea luării de măsuri în privința acordului din industria jocurilor video care acoperă vocea, captarea mișcării și cascadoriile, transmite BBC.

Actorii sunt deja în grevă în cadrul protestului îndreptat împotriva studiourilor de film și TV. Chiar dacă, la începutul acestei săptămâni, scenariștii au ajuns la un acord provizoriu pentru a pune capăt disputei lor cu șefii studiourilor de film după cinci luni, situația actorilor nu s-a schimbat.

Oprirea activității la filme și producții TV s-a concentrat pe preocupările legate de salarizare și de utilizarea inteligenței artificiale, iar actorii din jocurile video se confruntă cu multe dintre aceleași probleme.

Votul dă sindicatului puterea de a convoca o grevă dacă negocierile eșuează după reluarea lor marți

„Este timpul ca nici companiile de jocuri video să nu mai joace jocuri și să devină serioase, să ajungă la un acord asupra acestui contract”, a spus președintele SAG-AFTRA, Fran Drescher.

„Rezultatul acestui vot arată că membrii noștri înțeleg natura existențială a acestor negocieri și că acum este timpul ca aceste companii - care câștigă miliarde de dolari și își plătesc CEO-ul generos - să ofere artiștilor un acord care să funcționeze în industria de gaming ca o carieră viabilă”.

Acordul SAG-AFTRA care acoperă actorii de jocuri video a expirat în noiembrie și a fost prelungit lunar, în timp ce uniunea a negociat cu mari companii de jocuri video, inclusiv cu Activision Blizzard, Electronic Arts, Epic Games și Disney Character Voices.

Ca răspuns, un purtător de cuvânt care reprezintă companiile a declarat că vor „continua să negocieze cu bună-credință” pentru a ajunge la un acord care „reflectă contribuțiile importante” ale actorilor reprezentați în jocurile video.

„Am ajuns la acorduri provizorii cu privire la peste jumătate din propuneri și suntem optimiști că putem găsi o rezoluție la masa de negocieri”, au spus aceștia.

Idris Elba îl interpretează pe Solomon Reed în noul expansion Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

În ultimii ani, industria jocurilor video a atras un număr din ce în ce mai mare de actori și celebrități de top care au preluat roluri atât ca voce, cât și ca aspect, inclusiv Kit Harington, Rami Malek și comediantul Conan O'Brien.

Idris Elba, care joacă rolul Solomon Reed în Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, a declarat săptămâna aceasta pentru BBC News că este „un semn al vremurilor” faptul că jocurile video devin un mediu de dezvoltare pentru actori.

„Jocurile și actorii au lucrat întotdeauna împreună, dar vedem mai mulți actori de film importanți mutați în gaming”, a spus el. "Nu sunt genul carese uită la propriile interpretări din filme, dar voi juca acest joc. Am muncit mult și ani de zile la el".

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri