O fotografie uluitoare, surprinsă în sălbăticie. În ce împrejurări a fost făcută

Data actualizării: Data publicării:
un urangutan intinde o mana de ajutor unui om aflat intr-un rau periculos
Foto: Anil Prabhakar

Natura nu contenește să ne surprindă, iar întâlnirea emoționantă dintre un urangutan și un bărbat din Borneo a impresionat o lume întreagă. Fotograful amator Anil Prabhakar a surprins momentul uluitor în care animalul îi întinde mâna bărbatului pentru a-l ajuta să iasă dintr-un ochi de apă ce colcăia de șerpi.

Fotograful a fost întâmplător martor la această scenă. Era într-o excursie cu prietenii într-o pădure de tip rezervație administrată de o fundație care încearcă să ajute la supraviețuirea urangutanilor în Borneo. Specia este în pericol de dispariție pe această insulă din cauza braconierilor, a incendiilor și a defrișărilor masive.

S-a raportat că în zonă sunt șerpi, așa că un paznic al rezervației venise să curețe zona. În timp ce bărbatul stătea într-un râu mâlos, cu apa trecută de brâu, părând că se află în dificultate, urangutanul a venit foarte aproape de mal și pur și simplu i-a întins mâna pentru a-l ajuta să iasă, a povestit fotograful pentru CNN. „Era ca și cum urangutanul i-ar fi spus: Îmi dai voie să te ajut? Nici măcar nu puteam să apăs pe butonul de clic. Nu m-am așteptat niciodată la așa ceva. Abia am reușit să nu ratez momentul. A fost cu adevărat emoționant”, a mărturisit fotograful amator. 

Șerpii veninoși îi atacă pe urangutanii din Borneo, sunt chiar, dintre animale, cei mai mari dușmani ai lor.

Ce s-a întâmplat mai departe? Paznicul a evitat să accepte ajutorul urangutanului, s-a dat mai încolo și a reușit să iasă din apă singur. Când fotograful l-a întrebat de ce a făcut asta, bărbatul a spus că urangutanii „sunt complet sălbăticiți și nu știi niciodată cum reacționează”.

Scena a durat cu totul trei-patru minute. „Mă bucur atât de mult că mi-a fost dat mie să văd asta”, a declarat Anil Prabhakar.

Fotografia lui are deja mii de like-uri pe Instagram și sute de comentarii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urangutanul este singurul primat mare din Asia și se întâlnește în special în insulele indoneziene Borneo și Sumatra, restul de 10 la sută din populație trăind în Malaezia. Numai că populația de urangutani din Borneo a scăzut cu peste 80 la sută în decursul a trei generații. Dincolo de amenințarea pentru habitat pe care o reprezintă omul, urangutanii se reproduc foarte greu. O femelă naște un pui o dată la șase-opt ani. 

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri