Galerie Foto Pește-soare gigantic surprins în apropierea unei plaje din California: „Arată atât de bizar, ca un rechin mutilat”

Data actualizării: Data publicării:
colaj peste soare
Pește-soare gigantic surprins în apropierea unei plaje din California FOTO: Instagram. Rich German

Doi surferi din California au avut o întâlnire neașteptată cu un pește-soare gigantic, în timpul unei ieșiri în largul costei Laguna Beach.

Rich German și prietenul său Matthew Wheaton se aflau pe plăci și vâsleau când peștele-soare, cunoscut și sub numele de Mola Mola, s-a apropiat de ei, relatează Live Science.

În timpul scurtei filmări care a surprins evenimentul, German îi spune lui Wheaton: „Acesta ar putea fi cel mai mare pește soare pe care l-am văzut vreodată. Este la fel de mare ca placa ta”.

Pește-soare gigantic surprins în apropierea unei plaje din California FOTO: Instagram. Rich German
Pește-soare gigantic surprins în apropierea unei plaje din California FOTO: Instagram. Rich German

German, în vârstă de 52 de ani, a postat ulterior filmarea pe pagina sa de Instagram. Imaginile îl arată pe prietenul lui îngenuncheat pe placa  lungă de 4 metri, pentru a putea observa mai bine creatura.

German crede că peștele, pe care l-au întâlnit pe 2 decembrie, avea cam 3 metri lungime.

„Matthew Weaton și cu mine am dat peste acest pește-soare masiv, la doar câteva sute de metri în larg, ieri. Conform internetului, cel mai mare întânit până acum avea 2,5 metri. Nu aveam cu ce să măsurăm, dar placa lui Matt are o lungime de 4 metri, iar peștele era pe aproape”, a scris German.

„Este greu să compari un pește soare cu alte creaturi, pentru că arată atât de bizar – arată ca un rechin mutilat. Am văzut mulți de-a lungul anilor, dar acesta a fost cu siguranță cel mai mare”, a mai spus el.

Cel mai mare pește capturat vreodată în lume a fost un pește-soare prins în 1996 în largul coastelor japoneze, potrivit Guinness Book. Specimenul respectiv cântărea 2.300 kg și măsura 2,5 metri în lungime.

Julianne Steers de la Beach Ecology Coalition a spus că peștele întâlnit de German și Wharton a fost mai mare decât cei observați până acum în largul Laguna Beach, însă nu se poate aprecia din imagini dimensiunea exactă și greutatea

Inițial se credea că peștele soare era purtat de curenții oceanici, dar acum cercetătorii spun că pot călători 3 km pe oră, înotând până la 25 de km pe zi.

Numele științific al peștelui soare este Mola Mola. Sunt omnivori, pot trăi până la zece ani și pot cântări până la două tone și jumătate. Peștii soare sunt cei mai grei dintre toți peștii din lume.

Peștii-soare sunt inofensivi pentru oameni, dar sunt incredibil de vulnerabili. S-a constatat că mor după ce înghit pungi din plastic pe care le confundă cu meduze.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri