Un cal extrem de slab și prost îngrijit a fost abandonat în fața Penitenciarului Rahova. Autoritățile îl caută pe stăpân

Data publicării:
cal abandonat
Calul a fost abandonat în noaptea de miercuri spre joi în fața Penitenciarului Rahova. Foto: Facebook ASPA Bucureşti

Un cal abandonat lângă Penitenciarul Rahova a fost salvat, joi, de reprezentanții ASPA București și mai apoi dus într-un adăpost. Animalul este extrem de slab și prost îngrijit.

”Un cal abandonat noaptea trecută lângă Penitenciarul Rahova a fost preluat de echipajele de intervenţii ASPA la primele ore ale dimineţii. Calul este foarte slab şi are o stare de întreţinere proastă. Pentru acesta s-a emis un ordin de plasare în adăpost de către poliţiştii Serviciului pentru Protecţia Animalelor din cadrul DGPMB, astfel calul a fost transportat de echipajul ASPA la adăpostul pentru cai «Steaua Speranţei» unde a primit îngrijiri medicale şi a fost hrănit”, au anunțat, joi, într-o postare pe Facebook, reprezentanţii ASPA Bucureşti.

Animalul va fi verificat pentru a se vedea dacă are microcip, astfel încât stăpânul său să poată fi identificat

Potrivit sursei citate, ca şi în cazul câinilor, microciparea cailor este obligatorie pentru a preveni cazurile de abandon.

Conform Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, abandonul şi/sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 12.000 de lei.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri