Un panda roșu a fost găsit într-un bagaj pe aeroportul din Bangkok. 87 de animale erau pe cale să fie traficate ilegal

Data publicării:
panda rosu
Panda roșu nu este înrudit cu ursul panda și este cunoscut și sub numele de „ursul pisică” sau „pisica vulpe”. Sursa foto: Profimedia Images

Șase cetățeni indieni au fost arestați pe aeroportul internațional din Bangkok pentru că au încercat să scoată ilegal un panda roșu și zeci de alte animale în afara țării, spun oficialii vamali thailandezi, informează BBC.

Șerpi, papagali și șopârle se numără printre cele 87 de animale capturate pe aeroportul Suvarnabhumi, au declarat oficialii. Animalele au fost descoperite în bagajele de cală ale suspecților, cetățeni indieni, care încercau să zboare spre Mumbai.

Suspecții se confruntă cu 10 ani după gratii.

Departamentul vamal thailandez a făcut publice fotografii care arată panda roșu - o specie pe cale de dispariție - într-un coș și un papagal închis într-un recipient de plastic. Șerpii erau ascunși în pungi de pânză.

papagal
Papagal ascuns în bagajul de cală al unor indieni care voiau să zboare spre Mumbai de pe aeroportul internațional din Bankok. Sursa foto: Profimedia Images

Thailanda este un important centru de tranzit pentru traficanții de animale sălbatice. Animalele sunt de obicei vândute în China și Vietnam, dar India a devenit o piață în creștere.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri