Foto Un român a devenit campion european printre crescătorii de găini

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2023-11-06 192836
Un crescător de găini din Lugoj a devenit campion european la expoziția continentală specializată în găini rasa Orpington, care a avut loc în Franța. Foto: Radu Tuștean/ Facebook

Un crescător de găini din Lugoj a devenit campion european la expoziția continentală specializată în găini rasa Orpington, care a avut loc în orașul francez Mulhouse din Alsacia, la finalul lunii octombrie, potrivit publicației locale Express de Banat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Radu Tuștean a obținut titlul european cu un exemplar Orpington Rossenkam (cu creasta bătută), care a fost apreciat de juriu cu 95 de puncte.

Tot 95 de puncte a obținut și crescătorul Ioan Hoban, cu două exemplare Orpington galben cu creasta normală, respectiv bătută, devenind vicecampion european.

Ambii lugojeni au reprezentat clubul A.S. „Fauna” – Cerc Militar Lugoj.

La expoziția de la Mulhouse au fost expuse 8.450 de păsări de rasă: porumbei, găini, canari, dar și iepuri, hamsteri și broaște țestoase.

Secțiunea principală a expoziției a fost dedicată rasei Orpington. Au fost expuse 765 de exemplare provenind de la crescători din opt țări: Franța, Belgia, Danemarca, Olanda, Germania, Italia, Suedia și România, care a avut în concurs patru crescători.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri