Galerie Foto Un urs care a găsit o cameră de supraveghere în pădure şi-a făcut 400 de selfie-uri

Data publicării:
Un urs negru într-o pădure din Colorado.
Ursul a declanșat senzorii camerei de 400 de ori. Foto: Facebook/Open Space and Mountain Parks

Un urs negru din statul american Colorado a găsit atât de fascinantă o cameră de supraveghere lăsată în pădure de administratorii unui parc natural încât a sfârşit prin a-şi face 400 de "selfie-uri", scrie BBC.

Camera, montată pe o cărare folosită des de animale, se activează atunci dând detectează mişcare. De regulă, aceasta reuşeşte să surprindă animale în trecere, însă în cazul ursului lucrurile au stat diferit.

Din cele 580 de imagini captate într-o singură zi, 400 au fost cu acest urs.

Intrigat, animalul a petrecut multă vreme în faţa camerei, reuşind să activeze senzorii de mişcare şi declanşatorul camerei de sute de ori .

De altfel, în imagini poate fi văzută faţa curioasă a ursului, din diferite unghiuri.

Ursul a declanșat senzorii camerei de 400 de ori. Foto: Facebook/Open Space and Mountain Parks
Ursul a declanșat senzorii camerei de 400 de ori. Foto: Facebook/Open Space and Mountain Parks

"Acest animal a fost foarte interesat de cameră", a declarat Philip Yates, un purtător de cuvânt al parcului natural.

"Fotografiile ne-au făcut să râdem şi ne-am gândit că poate vor să râdă şi alţii", a adăugat acesta, referindu-se la faptul că o parte dintre "selfie-uri" au fost urcate pe reţelele de socializare.

Nouă camere de supraveghere au fost montate în parcul natural cu o suprafaţă de 186 de kilometri pătraţi. Acestea sunt folosite pentru a studia comportamentul animalelor fără ca acestea să fie stresate de prezenţa oamenilor.

Camerele sunt montate, de regulă, în zone cu "trafic intens", considerate ca atare după numărul de urme lăsate de animale pe pământ.

"Aceste camere ne ajută să stabilim ce animale trăiesc în pădure şi ce comportament au pe parcursul unei zi, a unei săptămâni sau chiar a mai multor ani", a declarat şi Christian Nunes, un ecologist care lucrează pentru parcul natural.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri