Un ursuleț găsit în stare critică după ce a căzut de pe o stâncă s-a recuperat complet după 2 ani de la incident

Data actualizării: Data publicării:
ursulet
Puiu de urs Kenya. Foto: Facebook / AMP Libearty - Bear Sanctuary

Un pui de urs care a fost găsit la câteva zile după ce a căzut de pe o stâncă înaltă s-a recuperat complet, după 2 ani, la Sanctuarul de Urși de la Zărnești, județul Brașov. Ea suferise răni grave, și când a fost găsită „era mâncată de larve, la propriu”. Botezată Kenya, ursoiaca este considerată de salvatori „miracolul din Libearty”.

„8 Iunie 2020. Un ursuleț foarte mic a căzut de pe o stâncă înaltă, în zona barajului Vidraru, din Argeș. Corpul ei micuț a ajuns în apă, unde s-a lovit de alte stânci, până când a rămas blocată pe una dintre ele. Acolo, un bolovan s-a rostogolit peste ea și a rănit-o grav.

ursulet
Fotograii cu Kenya, de când a fost găsită, până după recuperare. Foto: Facebook / AMP Libearty - Bear Sanctuary

Abia după două zile un turist a avut curaj să se apropie, să vadă de unde se aude plânsul. A sunat imediat la 112. Cinci ore mai târziu, micuța a ajuns la AMP Libearty în stare foarte gravă. Nu cântărea mai mult de 6 kilograme, adică aproape jumătate din greutatea normală pentru cele 4 luni de viață.

Era mâncată de larve, la propriu. Următoarele 48 de ore au fost critice, dar a luptat pentru viața ei și a reușit să se ridice pe picioare. Totuși, veștile doctorului nu erau bune. Nu vedea cu ochiul drept, nu auzea cu urechea dreaptă și își pierdea echilibrul.

Cu tratament medical adecvat și lapte special preparat pentru ea, starea ei de sănătate s-a îmbunătățit zi de zi.

Astăzi, mititica cu blană de catifea, este complet recuperată. Poartă numele de Kenya și o considerăm „miracolul din Libearty”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri