Galerie Foto Una dintre cele mai rare păsări din România și-a făcut apariția și a fost fotografiată în zona unui lac

Data publicării:
Codalb în zbor
Adulţii au penajul de corp şi aripile de culoare maronie, gâtul şi capul de culoare galben-maronie, coada complet albă şi ciocul galben. Foto: Facebook/Arii Naturale Protejate Botoșani

Un codalb, una dintre cele mai rare păsări răpitoare din România, a fost observat pe Lacul de Acumulare Stânca-Costești, pe râul Prut, au anunțat, într-o postare pe Facebook, reprezentanții Serviciului Teritorial Botoşani al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate.

Un codalb, una dintre cele mai rare păsări din România, a fost observat pe Lacul de Acumulare Stânca-Costești. Foto: Facebook/Arii Naturale Protejate Botoșani
Un codalb, una dintre cele mai rare păsări din România, a fost observat pe Lacul de Acumulare Stânca-Costești. Foto: Facebook/Arii Naturale Protejate Botoșani

ANANP a publicat pe Facebook imaginile cu pasărea în timp ce se hrănea în zona lacului de pe Barajul Stânca Costești. Conform acestora, codalbul este cea mai mare specie de pasăre răitoare care cuibărește pe teritoriul României.

Este, de asemenea, o pasăre extrem de rară și protejată de lege, populația din România fiind estimată la 110-220 de exemplare.

„Un exemplar matur de codalb a fost observat hrănindu-se în zona lacului de compensare din cadrul Exploatării Complexe Stânca-Costeşti”, au scris cei de la ANANP pe Facebook.

Potrivit site-ului pasaridinromania.sor.ro, citat de Agerpres, codalbul este o specie de pasăre răpitoare de talie mare, uşor de recunoscut după silueta impunătoare, cu aripi lungi şi rotunjite interior, primare „digitale” bine definite, coada uşor romboidală şi ciocul masiv.

Adulţii au penajul de corp şi aripile de culoare maronie, gâtul şi capul de culoare galben-maronie, coada complet albă şi ciocul galben.

Lungimea corpului este de 69 - 92 cm, anvergura de 200 - 245 cm şi greutatea de aproximativ 4.100 g în cazul masculului şi de 5.500 g în cazul femelei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri