VIDEO. Apariție rară a unei caracatițe „Dumbo”, o vietate fascinantă

Data actualizării: Data publicării:
caracatita dumbo

Oamenii de știință de pe nava de cercetare E/V Nautilus au întâlnit în Oceanul Pacific, în largul Californiei, o minunată caracatiță Grimpoteuthis, botezată și caracatița „Dumbo”, pentru că seamănă cu celebrul elefănțel din desenele Disney: se remarcă printr-o pereche de înotătoare ce seamănă cu niște urechi uriașe.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Într-o înregistrare video urcată pe platforma YouTube în 23 octombrie, putem vedea fascinanta vietate bătând din înotătoarele sale în formă de urechi, ceea ce dă impresia că „zboară” prin ocean. Cele opt tentacule pe care le are - de un colorit spectaculos - le folosește pentru a obține un fel de accelerație a mișcării.

Se întâmplă destul de rar să te poți apropia de aceste caracatițe, pentru că ele trăiesc aproape de fundul oceanului, la adâncimi de 3.000 - 4.000 de metri. 

Caracatița surprinsă de echipa de pe E/V Nautilus a fost descoperită la o adâncime de 3.200 de metri. Vietatea are o lungime de circa 60 de cm.

Vă invităm să urmăriți imaginile de mai sus pentru a vedea o demonstrație de grație din partea naturii.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri