VIDEO. Eveniment rar: Alto, o femelă de elefant din Kenya, a născut gemeni

Data actualizării: Data publicării:
femela elefant cu doi pui gemeni
O femelă de elefant din Kenya a născut gemeni, un eveniment rar întâlnit în cazul celui mai mare mamifer terestru. Foto: Captură YouTube / SAVE THE ELEPHANTS

O femelă de elefant din Kenya a născut gemeni, un eveniment rar întâlnit în cazul celui mai mare mamifer terestru, a anunţat vineri o asociaţie care militează pentru protejarea acestei specii ameninţate cu dispariţia, informează AFP.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cei doi pui - care sunt femele - au venit pe lume în rezervaţia naturală Samburu, situată în nordul acestei ţări din Africa de Est, iar mama lor se numeşte Alto, a anunţat organizaţia Save the Elephants, ai cărei reprezentanţi au salutat „o bucurie dublă”.

Naşterile de gemeni reprezintă doar aproximativ 1% din totalul naşterilor înregistrate în rândul elefanţilor, însă în rezervaţia Samburu au venit pe lume şi alţi pui gemeni - un mascul şi o femelă - la începutul anului 2022.

Într-o înregistrare video distribuită de Save the Elephants pe reţeaua de socializare X cei doi pui sunt prezentaţi în timp ce erau alăptaţi de mama lor în prezenţa altor exemplare din turma lor.

Elefanţii au cea mai lungă perioadă de gestaţie dintre toate mamiferele, aducându-şi puii pe lume după o sarcină de aproape 22 de luni şi dând naştere doar o dată la patru ani.

Puii născuţi recent nu sunt însă în afara oricărui pericol: alţi gemeni care au venit pe lume în Samburu în 2006 au supravieţuit doar câteva zile, amintește AFP, citată de Agerpres.

Peste 36.000 de elefanţi trăiesc în prezent în Kenya, potrivit datelor furnizate de primul recensământ naţional dedicat faunei sălbatice din ţara africană, realizat în 2021.

Acest număr marchează o creştere cu 12% în raport cu populaţia înregistrată în 2014, când braconajul pentru fildeş era mult mai intens practicat.

Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN) a avertizat în 2021 că braconajul şi distrugerea habitatelor, în special din cauza conversiei terenurilor pentru agricultură, au avut un efect devastator asupra numărului de elefanţi în toată Africa. 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri