VIDEO. Măgar unic în România, vedeta Grădinii Zoologice din Reşița

Data publicării:
amadeus

Are ochii albaştri şi părul alb şi rupe inimile vizitatorilor de la Grădina Zoologică din Reşiţa. Personajul cuceritor este Amadeus, un măgar unicat în România. Face parte din rasa Barock, iar ca el mai sunt doar câteva sute de exemplare în toată lumea.

Ochii albaştri şi părul alb, trăsături specifice rasei de măgar alb de Barock, l-au transformat pe Amadeus în vedeta incontestabilă a Grădinii Zoologice din Reşița.

Vizitator: „Nu am mai văzut aşa ceva, sincer, ca acest exemplar. E foarte frumos.”

Vizitator: „E frumos şi are ochii ca ai mei.”

Vizitator: „ Amadeus este un nume foarte frumos şi măgarul în sine este un exemplar rar. Nu poţi vedea oriunde un asemenea măgar.”

Amadeus a ajuns la Grădina Zoologică din Resiţa în urmă cu aproape doi ani. S-a născut la ferma unui crescător din Austria, dar s-a adaptat repede în noua sa locuință, mai ales că primeşte multă atenție din partea îngrijitorilor.

Loredana Nica, biologul Grădinii Zoologice "Prof. Ion Crişan" din Reşița: „Este un măgar foarte special pe care îl iubim. Este foarte cuminte, dimineața când venim la grădină şi îl strigăm, salută.”

Pentru un exemplar atât de special este nevoie şi de o dietă pe măsură. Măgarul mânâncă de două ori pe zi fân şi porumb şi, neapărat, între mese fructe şi legume.

Printre gustările preferate ale măgarului Amadeus se numără şi morcovii româneşti, pe care nu-i refuză niciodată şi îi mânâncă cu foarte multă poftă.

Rasa de măgar alb de Barock a apărut în secolul al XVII-lea, iar pe atunci oamenii credeau că asinii albi aduc noroc şi fericire. Acum mai trăiesc în lume doar câteva sute de exemplare din această rasă.

Gabriel Stănucă, directorul Grădinii Zoologice "Prof. Ion Crişan" din Reşița: „Pe Amadeus l-am achiziționat, sau mai bine zis l-am primit în custodie, de la un crescător de specie unică şi rară. Pot să vă zic că pe teritoriul României este singurul exemplar de acest gen, în Europa sunt 14 exemplare, iar în lume 288 de exemplare.”

Reprezentanţii Grădinii Zoologice din Reşiţa spun că în curând îi vor aduce lui Amadeus şi o parteneră din Ungaria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri