VIDEO. Pisici și câini crescuți în condiții mizere, pentru împerechere. Reacția autorităţilor

Data actualizării: Data publicării:
CATEL neingrijit

Localnicii unei comune din Iaşi sunt revoltaţi, după ce un vecin a improvizat ceea ce el numeşte „crescătorie pentru animale de companie”. În câteva cuşti mizerabile, ţine câini şi pisici de rasă, pe care le foloseşte pentru împerechere. Oamenii cer intervenţia autorităţilor, doar că legea nu permite acest lucru.

Imaginile suprinse de preşedintele unei asociaţii non-guvernamentale în padocul improvizat de la marginea comunei Holboca sunt înfiorătoare.

Plin de mizerie, de excremente, apă nu este la niciunul în boxe. Sunt numai câini de rasă foarte mici, este foarte clar că este vorba de un înmulţitor de câini”, spune Cătălin Pavaliu – preşedintele unui ONG.

În cuştile improvizate stau închişi doar câini şi pisici de rasă. Situaţia a ieşit la iveală după ce vecinii s-au plâns autorităţilor de zgomotul şi mirosul greu care vine dinspre padocul improvizat.

Vine la 2- 3 zile, cam aşa, şi le aduce mâncare şi pleacă în grabă, doar ştiţi ce caniculă a fost, tot aşa, apă le aducea când şi când”, spune un localnic.

„A zis că-s de vânzare - a zis că 5 milioane, 6 milioane”, spune alt localnic.

Proprietarul animalelor refuză, însă, să dea explicaţii:

-Cum adică nu îi îngrijesc, în ce sens?

-Că veniţi rar să îi hrăniţi, să le daţi apă.

-Păi vin zilnic.

Oamenii au alertat primăria, poliţia locală, poliţia naţională, poliţia animalelor şi direcţia sanitar veterinară.

„Doar după ce obţinem o hotărâre judecătorească putem intra”, spun însă polițiștii.

Mă luaţi la întrebări să fac un lucru pe care nu pot să-l fac. (Reporter:Păi şi cine ar putea interveni dacă nu DSV-ul?) Deci zilele sunt libere, vă spun a 4-a oară”, spune Nicolae Ivanciu, purtător de cuvânt DSV Iaşi.

În lipsa unei reacţii prompte a autorităţilor, bărbatul şi-a mutat animalele. Poliţiştii transmit însă că l-au identificat şi că ar putea fi acuzat de rele tratamente aplicate animalelor, care se sancţionează cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri