VIDEO Un urs polar „cere” ajutorul oamenilor după ce și-a prins limba într-o conservă

Data publicării:
Un urs polar şi-a prins limba într-o conservă metalică şi "a cerut" disperat ajutorul oamenilor
Un urs polar şi-a prins limba într-o conservă metalică şi "a cerut" disperat ajutorul oamenilor. Foto: Captură YouTube/DailyMail

Un urs polar a fost salvat de medicii veterinari ruși după ce și-a prins limba într-o conservă, cel mai probabil în timp ce căuta de mâncare. Animalul a fost filmat în timp ce încerca să „ceară” ajutorul localnicilor din Dikson, una dintre cele mai nordice așezări ale Rusiei.

Disperat, animalul a mers până la cea mai apropiată aşezare umană pentru a fi observat şi salvat.

Ursoaica de aproximativ doi ani a fost filmată cu o cutie de metal prinsă între fălci în regiunea Krasnoiarsk. În imagini se vede cum animalul sălbatic se apropie, chinuit, de un bărbat aflat pe veranda casei, în căutare de ajutor pentru a scăpa de conserva care îl rănea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bărbatul a încercat să elibereze animalul, însă, după mai multe încercări eșuate, a sunat la poliție. O echipă de medici veterinari de la Moscova a sosit și a tranchilizat ursul pentru a putea îndepărta conserva.

Potrivit medicilor, ursoaica a stat destul de mult timp fără apă și fără mâncare din cauza cutiei prinse în bot.

„Următoarea etapă importantă este recuperarea după anestezie. Dar specialiștii noștri vor fi în apropiere, urmărind procesul”, a declarat Svetlana Akulova, directorul general al Grădinii Zoologice din Moscova.

Oamenii de știință au avertizat, într-un raport făcut public zilele trecute, că urșii polari înfometați încep să caute mâncare prin gropile de gunoi, pe măsură ce habitatul lor înghețat dispare.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri