(P) Avantajele și dezavantajele unei mașini de spălat cu uscător rufe

Data publicării:
digi24_engin-akyurt-yCYVV8-kQNM-unsplash

De ani buni sunt tot mai întâlnite cazurile în care pe piață se găsesc aparate electrocasnice care își unifică funcțiile, ceea ce le face versatile și multifuncționale. Acesta este cazul mașinii de spălat rufe cu uscător. După cum îi spune și numele, aceasta vă permite să vă spălați și să vă uscați hainele în același aparat. Dacă ne gândim să schimbăm mașina de spălat rufe sau să cumpărăm o mașină de spălat cu uscător rufe, trebuie să ținem cont de avantajele și dezavantajele achiziționării unui astfel de electrocasnic.

Până la urmă, toate aparatele au avantajele și dezavantajele lor și trebuie să le luăm în considerare pentru a ști dacă se vor potrivi nevoilor noastre.

Ce este o mașină de spălat rufe cu uscător?

Mașina de spălat cu uscător rufe este un aparat hibrid care combină, într-un singur aparat, o masina de spalat rufe și un uscător de rufe, fiind ideală pentru locuințele mici, în care nu ar fi loc pentru două electrocasnice diferite pentru această funcție.

Aceste electrocasnice sunt cunoscute pentru că spală mai întâi hainele și apoi folosesc aburul pentru a le usca. În urmă cu câțiva ani erau destul de scumpe, dar în prezent sunt mai eficiente, economisind energie, timp și bani.

Acestea includ o pompă de căldură, ceea ce le face să aplice o uscare specială printr-un condensator și răcirea interiorului tamburului printr-un evaporator. Astfel se obține o performanță de uscare de 3 ori mai optimă.

Care sunt avantajele mașinilor de spălat cu uscător rufe?

Comoditate

Fiind un aparat multifuncțional, este mai comod de folosit, deoarece nu trebuie să scoatem hainele pentru a le întinde la uscat sau să le mutăm într-un uscator rufe separat. De asemenea, există modele care vă permit să programați ciclul pentru a lăsa hainele perfecte și la momentul dorit.

Economie de timp

Prin combinarea acțiunii de spălare și uscare în același aparat, procesul total de spălare a rufelor se face în mai puțin timp. Nu mai este nevoie să așteptați ca mașina de spălat să termine înainte de a pune hainele în uscător rufe și, în plus, hainele ies mai puțin șifonate, ceea ce ajută și la economisirea timpului la călcat.

Mai puțin spațiu

Caracteristica sa principală este că putem avea două funcții într-un singur aparat, astfel că ocupă puțin spațiu. Acest lucru este foarte potrivit în casele mici, unde este necesar să avem un uscător și o mașină de spălat. Vom putea spăla și usca hainele în 60 cm în plus față de spațiul pe care l-ar ocupa uscătorul separat.

Multifuncționalitate și versatilitate

Pe lângă faptul că pot spăla și usca hainele într-un singur ciclu, mașinile de spălat cu uscător rufe ne permit să alegem ambele opțiuni separat. Adică, putem alege programe de spălare pentru a scoate doar hainele spălate sau, dimpotrivă, avem și opțiunea de a alege doar uscătorul. Totul va depinde de caracteristicile hainelor.

Acestea nu sunt afectate de condițiile climatice

Acest lucru este valabil și în cazul uscătoarelor rufe cu tambur. Indiferent de condițiile meteo de afară (soare, ploaie, nori, ger) putem usca hainele, să le avem curate și îngrijite pentru a fi folosite în momentul în care ies din aparat.

Care sunt dezavantajele mașinilor de spălat cu uscător rufe?

Capacitatea de încărcare

În ciuda faptului că o mașină de spălat rufe cu uscător combină două aparate într-unul singur, mașinile de spălat continuă să aibă o capacitate mai mare pentru a putea spăla mai multe haine. În general, o mașină de spălat cu uscător are o capacitate de încărcare mai mică pentru uscare decât pentru spălare. De exemplu, un model de mașină de spălat cu uscător rufe cu un tambur cu o sarcină de 6 kg va permite doar 4 kg în funcția de uscare. Astfel, pentru a putea utiliza întregul program de spălare și uscare, va trebui să renunțăm la o parte din încărcătură.

Consum mai mare

Trebuie remarcat faptul că o mașină de spălat și un uscător rufe separate pot optimiza mai bine consumul de energie. Cu alte cuvinte, o mașină de spălat rufe cu uscător risipește mai multă energie deoarece nu are o capacitate de încărcare mai mare. De asemenea, pentru ca rufele să iasă în condiții optime, sunt necesare mai multe spălări și două cicluri de uscare pentru ca hainele să iasă complet uscate.

Eficiență mai scăzută

Nu numai că au un consum mai mare, dar durează și mai mult. Acest lucru le face mai puțin eficiente în ansamblu, deși, separat, dacă evaluăm funcțiile, mașina de spălat este mai eficientă decât funcția de uscător rufe. Atunci când sunt folosite într-un program combinat, eficiența este redusă și, dacă luăm în considerare faptul că este nevoie de două cicluri de uscare pentru ca hainele să iasă uscate, atunci costul energiei este mult mai mare.

Preț mai mare

Mașinile de spălat cu uscător sunt foarte funcționale, fiind un aparat 2 în 1, deoarece combină o mașină de spălat și un uscător rufe. Dar acest aparat poate avea un preț mai mare decât fiecare dintre cele două electrocasnice cumpărate separat. Evident, în general, costul e mai mic decât al celor două aparate cumpărate împreună, dar nu este o regulă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri