Masa în vacanță. Care sunt țările cu cele mai sănătoase preparate

Data actualizării: Data publicării:
mancare vacanta

Facem chiar o listă cu preparate tradiţionale şi în acelaşi timp sănătoase pe care le puteţi încerca în diferite locuri din lume.

Grecia este în topul preferinţelor românilor ca destinaţie de vacanţă. Bucătăria grecească este recunoscută ca fiind una dintre cele mai sănătoase, iar locuitorii de aici au rar probleme cu inima. Încercaţi preparatele lor delicioase cu fructe de mare, ulei de măsline, legume şi condimente, toate bogate în acizi Omega, fibre şi vitamine.

Preparate cu fructe de mare şi peşte proaspăt puteţi încerca şi în Hong Kong. Dacă ajungeţi acolo, trebuie să gustaţi găluştele cu creveţi. În plus, puteţi testa pacheţelele cu legume sau supele servite fierbinţi direct pe stradă.

În Valencia vă aşteaptă alte delicii culinare specifice locului. De exemplu, tocăniţa la cuptor cu sepie şi ceapă, care se găteşte ăn restaurante în vase de lut.

Aţi ales Italia pentru concediu? Bucătăria lor este celebră pentru pizza şi paste. Sunt delicioase, dar periculoase pentru silueta. Ca sa nu va îngrășați în vacanță alegeţi-le pe cele preparate din făină integrală și cu cât mai multe legume.

Dacă vizitaţi Etiopia, nu plecaţi de acolo fără să încercaţi preparatele pe baza de teff, o cereală care la noi nu este cunoscută, dar etiopienii o cultivă de cel puţin 4000 de ani. Nu conţine gluten, deci pot mânca şi cei care au intoleranţă, dar şi bolnavii de diabet zaharat, gastrită sau ulcer.

Şi pentru micul dejun exista câteva propuneri sănătoase, dar și neobișnuite pentru noi. Supă miso din legume, soia şi orez brun, legume proaspete sau murate, alge, tofu, salată şi peşte crud. Aşa arată prima masă a japonezilor, care îşi asigură astfel aportul de omega, fibre şi proteine.

Dacă vă petreceţi concediul în Turcia, localnicii recomandă un mic dejun cu roşii, castraveţi, ulei de măsline, brânză proaspătă de oaie şi ouă fierte.

Şi pentru că dulciurile sunt preferatele tuturor, dacă ajungeţi în Franţa, ca desert sănătos vă recomandăm iaurtul îngheţat sau ciocolata neagră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri