Trebuie părinţii să se comporte altfel cu băieţii decât cu fetele?

Data publicării:
shutterstock_610888610

Fetele şi băieţii arată diferit, se poartă diferit şi au pasiuni diferite. Dar cum stau lucrurile când vine vorba de educaţie? Trebuie părinţii să se comporte altfel cu băieţii decât cu fetele ca să ajungă adulţi responsabili şi fericiţi? Aflăm de la expertul internaţional în parenting, Tosha Shore, care vine în ajutorul părinţilor cu câteva sfaturi.

Tosha Schore, expert în parenting: „Principalul lucru de la care pornim este felul în care societatea îi priveşte pe băieţi faţă de cum le priveşte pe fete. Nu e vorba că au nevoie de lucruri diferite, ci că noi credem că au nevoie de lucruri diferite. Cred că atât băieţii, cât şi fetele, au nevoie de acelaşi lucru, de o legătură. Vor să ştie că suntem acolo pentru ei, chiar şi atunci când comportamentul lor nu este cel mai bun.

Deci, chiar şi atunci când se comportă în feluri care nu îi ajută, poate lovesc sau spun lucruri urâte sau ceva de genul, toţi au nevoie, şi băieţii, şi fetele, ca noi să separăm comportamentul de copil.

Trebuie să fim capabili să le arătăm că încă îi iubim şi că îi vom ajuta să treacă de lupta lor cu comportamentele nocive. Deci, în sensul ăsta, nu e nicio diferenţă.

Îmi concentrez o mare parte din muncă pe părinţii de băieţi şi fac asta din cauza situaţiei din lume. Şi simt că e atât de multă violenţă şi atât de multe lucruri negative care se întâmplă din cauza bărbaţilor şi cred că, dacă am schimba felul în care ne creştem băieţii, am putea crea o lume mai paşnică cu fiecare băiat în parte.

Şi facem asta doar prin a îi iubi şi a crea o legătură cu ei. Sunt instrumente specifice pe care le putem folosi. De exemplu, petrecând timp separat unu la unu, neîntrerupt, în care copilul poate conduce, poate face ce vrea. Şi tu, ca părinte, trebuie doar să îi arăţi dragostea ta şi să îi apreciezi şi să îi observi şi să descoperi o fereastră spre lumea lor.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri