Galerie Foto Fiul sultanului din Brunei se pregătește de nuntă. Cu ce se ocupă prințul Abdul Mateen și cum este, de fapt, viața lui

Data actualizării: Data publicării:
yanar la marginea piscinei
Abdul Mateen, fiul sultanului din Brunei FOTO: Instagram/ tmski

Abdul Mateen, fiul sultanului din Brunei, s-a descris odată ca fiind „un om cu picioarele pe pământ, căruia nu-i place să etaleze averea familiei sale”. Însă o privire scurtă asupra profilului de pe Instagram al tânărului prinț arată o lume plină de opulență, cu iahturi, animale de companie exotice și avioane private.

Cum familia regală din Brunei a anunțat recent nunta prințului în vârstă de 32 de ani cu iubita lui Anisha Rosnah, care va avea loc în ianuarie 2024, atenția s-a îndreptat către unul dintre „cei mai râvniți burlaci” din Asia și logodnica lui antreprenoare.

Mateen, pilot și jucător de polo, cu peste 2,4 milioane de urmăritori pe Instagram, al șaselea în linia succesiunii la tronul din Brunei, a fost comparat în trecut cu Prințul Harry al Marii Britanii. Postările sale pe Instagram arată o combinație bizară de îndatoriri oficiale și yachting, călătorii cu avioane private și sejururi la cele mai luxoase hoteluri din lume.

Abdul Mateen, fiul sultanului din Brunei FOTO: Profimedia Images
Abdul Mateen, fiul sultanului din Brunei FOTO: Profimedia Images

Dar el i-a întâlnit pe mulți dintre membrii familiei regale britanice și adesea îl însoțește pe tatăl său, sultanul Hassanal Bolkiah, în vizite oficiale, inclusiv la încoronarea regelui Charles. De asemenea, a fost împreună cu tatăl său și la nunta regală a prințului iordanian Hussein bin Abdullah.

Sultanul Brunei nu este doar unul dintre cei mai longevivi monarhi din lume, ci și unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, cu o avere netă de peste 27 de miliarde de euro, Potrivit The Independent.

Prințul Mateen este al patrulea fiu și al zecelea copil al sultanului, a cărui mamă este fosta soție a acestuia Puan Hajah Mariam binti Haji Abdul Aziz. El are o relație cu Rosnah de câțiva ani, iar aceasta i-a fost alături la mai multe evenimente publice, cum ar fi nunta surorii lui Mateen, prințesa Azemah Ni’matul Bolkiah, la începutul acestui an.

Prințul este în prezent pilot de elicopter în Royal Brunei Air Force, deținând gradul de maior. Este jucător pasionat de polo și a reprezentat Brunei la Jocurile din Asia de Sud-Est din 2017 și 2019.

Viitoarea lui soție este nepoata unuia dintre consilierii de încredere ai sultanului, Pehin Dato Isa. Rosnah și-a clădit propriul drum ca antreprenoare de succes în Brunei, potrivit presei locale. Pe lângă faptul că își conduce brandul de modă – Silk Collective – ea deține împreună cu un apropiat o afacere în domeniul turistic, Authentirary.

Mateen și Rosnah sunt pasionați de fitness și au o viață activă. Rosnah este pasionată de gastronomie și are o pagină pe Instagram unde oferă sfaturi de cooking.

Ceremonia islamică a căsătoriei lor va avea loc pe 11 ianuarie, iar recepția va avea loc pe 14 ianuarie. Cuplul regal va fi dus într-o procesiune în capitala Bandar Seri Begawan.

Nu există încă informații despre numele de pe lista oficială cu invitați la nuntă, dar este de așteptat să participe membri ai familiilor regale din întreaga lume.

Familia regală din Brunei este monarhia conducătoare a acestui mic stat situat pe insula Borneo din Asia de Sud-Est. Familia este una dintre cele mai bogate și mai influente din lume, în primul rând datorită rezervelor substanțiale de petrol și de gaze naturale din țară.

Într-un interviu acordat GQ Thailanda, Mateen s-a descris ca fiind „amuzant, ciudat, dar într-un mod bun, simpatic și modest”.

În 2010, prințul și-a început cariera militară la Academia Militară Regală Sandhurst din Marea Britanie, absolvind la vârsta de 19 ani. Mai târziu, el a spus pentru GQ că această experiență a rămas una dintre cele mai prețuite din viața lui.

Prințul a obținut ulterior o diplomă de master de la Școala de Studii Orientale și Africane (SOAS) a Universității din Londra. Tot pe Instagram se vede că este pasionat și de box, fotbal, golf, arte marțiale și alte sporturi. De asemenea, și-a arătat online și fascinația pentru animale sălbatice și pasiunea pentru mașini.

Potrivit Vietnam Times, el este o prezență obișnuită la cursa anuală de noapte de Formula 1 din Singapore, un eveniment de prim rang. Sultanul însuși este cunoscut pentru propria sa colecție de mașini. Hotcars a scris în februarie că „numărul exact de mașini din colecția Sultanului Brunei variază în funcție de surse, dar unii spun că ar avea 7.000”.

Mateen este un adept al stilului vestimentar occidental și este clientul croitorilor celebri din Londra.

Dar stilul lui de viață atrage și multe critici în țara conservatoare. Un comentator de pe Reddit a scris: „Acești membri ai familiei regale ar trebui să țină cont de faptul că acțiunile lor se reflectă asupra Bruneiului, care a ales să se prezinte ca o țară islamică strictă, care respectă Sharia”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri