Salariu de 150.000 de lire sterline pe an pe o insulă. Unul dintre cele mai îndepărtate cabinete din Marea Britanie caută medic

Data publicării:
insula uist
Unul dintre cele mai îndepărtate cabinete de medicină de familie din Marea Britanie, care deservește insulele Hebridean Uist și Benbecula, oferă un salariu de 150.000 de lire sterline anual pentru a atrage noi medici care să locuiască și să lucreze acolo, FOTO: Profimedia Images

Unul dintre cele mai îndepărtate cabinete de medicină de familie din Marea Britanie, care deservește insulele Hebridean Uist și Benbecula, oferă un salariu de 150.000 de lire sterline anual pentru a atrage noi medici care să locuiască și să lucreze acolo, scrie BBC. De asemenea, pe insula Rum, părinții caută un nou profesor pentru cei cinci elevi din ciclul primar și doi copii de grădiniță, iar oferta salarială este de 68.000 de lire sterline pe an.

Această inițiativă face parte din eforturile de recrutare în mediul rural. Pentru locuitori, acestea sunt mai mult decât simple locuri de muncă.

„Întotdeauna ne uităm la cine vine, la persoana și la familia sa. Ne uităm la modul cum putem colabora, nu doar la persoane de succes. Nu oricine alege să vină și să rămână într-o comunitate insulară îndepărtată. Pentru profesioniștii din domeniul sănătății, atunci când alegi să lucrezi într-un loc precum Uist și Benbecula, este departe”, a declarat Gordon Jamieson, directorul NHS Western Isles.

Gordon Jamieson a declarat pentru BBC Radio Good Morning Scotland că persoanele căutate trebuie să își dorească acest tip de job și să își asume această responsabilitate. El a adăugat că salariul este un stimulent pentru „a trăi, a lucra și a rămâne aici”. „Vrem un serviciu durabil și vrem ca oamenii să rămână în comunitate pentru o perioadă lungă de timp”.

Așadar, pentru a atrage noi medici, oferta salarială este cu 40% peste venitul obișnuit. Sunt căutați medici cu „simț al aventurii și pasiune pentru medicina rurală”, care să ofere ajutor medical pentru aproxmativ 4.700 de persoane.

Consiliul de sănătate a declarat că cei care aleg să vină să lucreze acolo, au șansa să lucreze într-unul dintre „cele mai frumoase și idilice locuri din Marea Britanie”.

Candidații selectați vor primi, de asemenea, cheltuieli de relocare pentru a ajuta la mutarea în insule, precum și o plată de „bun venit” de până la 10.000 de lire sterline.

Pe de altă parte, școala primară din Rum are doar cinci elevi, cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani, și doi copii de grădiniță de trei și patru ani. Profesorul care ar alege să vină pe insulă ar urma să primească un salariu anual de 62.000 de lire sterline, plus indemnizații de peste 5.500 de lire sterline. Procesul de recrutare este în curs.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri