Acuzaţii de malpraxis la maternitate. Părinţii au fost informaţi la externare că bebeluşul lor are fractură de claviculă

Data publicării:
malpraxis1

Mama crede că accidentul s-a întâmplat la naştere, mai ales că nu a fost asistată de niciun medic, ci doar de o moaşă. Părinţii au făcut reclamaţie la Direcţia de Sănătate Publică şi vor să depună plângere şi la Colegiul Medicilor. Din partea spitalului, n-au primit nicio explicaţie.

George are doar o săptămână şi o zi. Dar trebuie să stea cu mâna strâns lipită de corp. Doar aşa se poate reface clavicula fracturată la naştere. Mama se plânge că medicii nu i-au spus nimic până la externare.

„A început să-l palpeze aici şi zis să mergem cu el la radiografie că s-ar putea să aibă fractură de claviculă. Vă daţi seama, am înlemnit pe moment. M-am dus cu el, i-au făcut şi nu mi-au arătat-o: uitaţi aici are ceva, aici se prinde, aici nu se prinde. Nici n-am văzut-o la culoare radiografia”, susține Iuliana Enache, mama copilului.

Mama reclamă că în sala de naşteri nu a asistat-o niciun medic, a fost doar cu moaşa. Familia este scandalizată de accident, mai ales că au dat bani asistentelor pentru a se asigura că totul a decurge bine.

„Până n-am dat bani, şi cât trebuia, n-am putut să-l văd”, spune și Cosmin Neculcea, tatăl copilului.

Când au descoperit că bebeluşul are clavicula fracturată, părinţii au depus reclamaţie la Direcţia de Sănătate Publică.

„Fractura de claviculă este un incident care apare într-o naștere indiferent că o asistă moașa, că o asistă medicul sau că o asistă o echipă de medici. Acest incident care este trecut în toate tratatele de obstetrică este un incident minor pentru că se reface rapid”, explică Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România.

Părinţii copilului vor sesiza şi Colegiul Medicilor. Conducerea Maternităţii „Buna Vestire", unde s-a întâmplat totul, evită să comenteze accidentul medical care a afectat sănătatea unui nou-născut şi liniştea unei familii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri