Atletul Andrei Gligor a alergat 3.600 de kilometri ca să strângă bani pentru Spitalul Marie Curie

Data publicării:
2402 20marie 20curie-51252

Pe vreme bună sau pe ger, Andrei Gligor şi-a propus să alerge 3.600 de kilometri. Finalul cursei s-a desfăşurat într-un spaţiu mai puţin convenţional: şantierul pe care se construieşte noua secţie de Terapie Intensivă nou-născuţi de la Spitalul Marie Curie.

Scopul cursei de mii de kilometri a fost unul nobil: să strângă bani pentru un aparat performant, scannerul retinian, cu ajutorul căruia pot fi salvaţi mulţi copii. Ei vor putea fi diagnosticaţi mai repede şi primi tratamentul corect înainte ca afecţiunile lor oftalmologice să ducă la dezlipire de retină sau orbire.

Cine a vrut să-l susţină pe Andrei a putut să cumpere kilometri în cursa pentru lumină.

„Această cursă am pornit-o în iunie anul trecut. Ea reprezintă distanţa Bucureşti - Sahara. Luni ar fi trebuit să alerg maratonul de acolo, dar din cauza războiului s-a amânat şi am decis să alerg ultimii 42 de kilometri aici. Întrega cursă a fost un ajutor pentru anchiziţionarea unui scanner retinian performant pentru spitalul Marie Curie”, a declarat Andrei Gligor.

Citiţi şi

Echipa „Tinerețe fără bătrânețe” va alerga pentru o cauza nobilă

CROS PENTRU NOU-NĂSCUŢI. Andrei Gligor mai are doar 600 de kilometri de parcurs

TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE. Andrei Gligor aleargă pentru a salva copiii de la orbire

Alături de el au fost şi mari sportivi ai României. Foştii gimnaşti Monica Roşu şi Marian Drăgulescu, câştigători de medalii olimpice, mondiale şi europene, au alergat şi ei pentru a strânge cât mai multe fonduri pentru copiii de la Marie Curie.

Andrei Gligor a alergat timp de opt luni aproximativ 15 kilometri în fiecare zi. Chiar dacă maratonul său a ajuns la final, cursa pentru salvarea de la orbire a copiilor nu s-a oprit. Mai sunt necesari 16.000 de euro pentru achiziţionarea aparatului necesar. Donaţii se pot face în continuare pe pagina de internet andreigligor.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri