Cuiburile de microbi din casa ta

Data publicării:
microbi

Suntem prea săraci pentru a cumpăra lucruri ieftine, spune o vorbă. Este adevărat, dar nu întotdeauna. Uneori chiar e indicat să nu investim prea mulți bani în unele produse, pentru că trebuie schimbate foarte des. Asta pentru că devin adevărate cuiburi pentru microbi.

Buretele și laveta pentru spălat vase sunt în topul obiectelor "murdare". Cercetătorii americani susţin că un burete poate avea de 200.000 de ori mai multe bacterii decât vasul de toaletă! De aceea, schimbaţi-l măcar o dată la 3 săptămâni, în funcţie de cât de mult îl folosiţi.

Tot la 3 săptămâni ar trebui schimbat şi buretele sau lufa de baie, care conţine o mulţime de celule moarte, hrană ideală pentru microorganisme.

Periuţa de dinţi, pericol pentru sănătate

Adevăratul pericol pentru sănătate stă însă în periuţa de dinţi. Gândiţi-va că microbii ajung în cavitatea bucală și apoi în tot organismul. De aceea, este recomandat să o schimbaţi o dată la 3 luni sau chiar mai des. Studiile arată însă că un român păstreză aceeaşi periuţă timp de aproximativ un an şi jumătate.

Pernele, pline cu piele moartă şi bacterii

Trecem la pernă. Atunci când este veche, o treime din greutatea ei poate fi formată din piele moartă, bacterii şi chiar gâze. Din aceasta cauză pot aparea probleme respiratorii și chiar alergii. De aceea medicii recomandă să spălăm pernele la temperaturi înalte şi să le schimbăm o dată la 2-3 ani.

Fardurile şi pensulele, cuiburi pentru microbi

Cuiburi pentru microbi pot fi şi fardurile sau pensulele de machiaj pe care le folosiţi zilnic. În special femeile care îşi ţin rimelul sau fardul de ochi în baie ar trebui să le schimbe mai des. Pensulele intră în contact cu sebumul pielii, o hrană excelentă pentru dezvoltarea bacteriilor. Statisticile arată că româncele folosesc chiar şi câţiva ani un fard de pleoape. Astfel pot face blefarite sau conjunctivite. În plus, multe probleme ale pielii sunt puse pe seama fondului de ten prea vechi. Pentru a preveni problemele în primul rând trebuie verificată data expirării cosmeticelor. În plus, țineți cont de acest semn distinctiv, pentru că arată câte luni poate fi folosit un produs din momentul în care a fost desigilat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri