Cum poți evita fobia de apă. Vârsta recomandată pentru a-ți da copilul la înot

Data actualizării: Data publicării:
copii

Teamă de înec sau chiar traume, asta pot să dezvolte copiii care sunt forţaţi să înveţe să înoate. Deşi se vorbeşte mult despre bebeluşii care ar învăţa instinctiv să înoate, un studiu american susţine că vârsta potrivită este de 5 ani. Atunci ar fi copiii pregătiţi să facă faţă confruntării cu apa.

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, copiii ar trebui să urmeze cursuri de înot începând cu vârsta de 5 ani şi nu mai devreme.

Florin Ene - instructor de înot: Ideal ar fi să înceapă cursurile de înot de la o vârstă medie, ca să zic aşa, pentru că de la 5 ani în jos este o vârstă destul de fragedă, în care copiii nu prea înţeleg lucrurile foarte bine, ba chiar pot să prindă o teamă destul de mare de apă dacă sunt aduşi de foarte mici.

Cei mici trebuie obişnuiţi cu apa înainte, altfel se pot speria, pot crede că sunt în pericol de înec şi să nu mai vrea să înveţe să înoate niciodata. De la aceste temeri până la fobia de apă e doar un pas.

Fetiță: Mi-a fost foarte frică, de adâncimea bazinului şi să nu mă înec, cred că tuturor ne este frică de acest lucru.

Fetiță: Credeam că mă voi îneca, dar au fost salvamarii, oamenii care ne învaţă şi nu mi-a mai fost frică.

Florin Ene - instructor de înot: Au venit la noi destul de mulţi copilaşi cu teamă de apă. Tocmai de aceea, noi avem o regulă În care intrăm cu copiii în apă şi îi susţinem de fiacere dată când au nevoie de ajutor. Intrăm cu ei în apă, îi obişnuim cu apa, ne jucăm.

Specialiştii spun că părinţii care intenţionează să-şi dea copiii la cursuri de nataţie ar trebui să discute şi cu un medic pediatru înainte.

Părinte: Medicul pediatru i-a indicat că pentru o dezvoltare armonioasă a corpului trebuie să urmeze înotul, să se dezvolte bine şi musculatura, şi înălţimea şi să crească armonios.

Un abonament la bazin pornește de la 420 de lei pe lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri