Cum se alege îngheţata sănătoasă şi ce trebuie să ştiți despre acest desert răcoros

Data publicării:
inghetata

Carla este o puştoaică înnebunită după îngheţată. Indiferent că este cu ciocolată, vanilie sau fructe, fetiţa nu poate rezista fără să mănânce cel puţin o îngheţată pe zi. Şi, dacă punem la socoteală că în România există mai bine de 200 de sortimente, Carla s-a hotărât să le încerce pe toate.

„Este bună, răcoroasă și nu are cum să nu îți placă”, spune fetița.

„Înghețata, pe lângă faptul că este un aliment gustos, preferat de foarte multă lume și, mai ales de copii, este și un aliment hrănitor, care ar putea fi utilizat în mod curent ca gustare între mese, însă în cantități moderate”, explică nutriționistul Șerban Damian.

Că îngheţata este preferată de mai toţi puştii este un lucru clar. Totuşi, trebuie consumată doar de copiii mai mari de trei ani. În plus, nu este indicat să consumați orice fel de îngheţată.

„Ar fi bine să ferim copiii de înghețata a cărei compoziție nu o cunoaștem foarte bine sau care are o listă de ingrediente cu prea mulți aditivi ori prea multe E-uri”, mai spune Șerban Damian.

Nutriţioniştii recomandă să vă feriți, întotdeauna, de îngheţata „dezgheţată”. „Înghețata topită, pe care o cumpărăm topita din magazin ar putea avea riscul unei contaminări cu germeni, pentru că ea, în momentul în care se topește, devine perisabilă”, precizează Șerban Damian.

Cea mai bună îngheţată, spun specialiştii, se găsește în gelaterii. Asta dacă nu o preparați singuri, acasă.

„În mod categoric, vanilia și ciocolata sunt cele mai vândute sortimente și nu sunt preferate doar de cei mici ci chiar și de către adulți”, mărturisește Oana Pleșan, managerul unei gelaterii.

Oricât de mult v-ar plăcea îngheţata, întotdeauna trebuie consumată cu moderaţie.

Probleme ar putea fi la copiii supraponderali și care trebuie să scadă în greutate. Acolo trebuie chiar restricționată administrarea înghețatei.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri