Sari la conținut
News Alert

Cuptorul cu microunde coace controverse. Unele studii spun că este sănătos, altele că poate determina boli

La începutul acestui an a circulat pe Internet un experiment făcut de o fetiţă din Marea Britanie. Avea două plante identice. Pe prima a udat-o cu apă de la robinet, iar pe cealaltă cu apă încălzită mai întâi în cuptorul cu microunde. După nouă zile, floarea udată cu apă de la microunde s-a ofilit.

Un alt experiment, de data aceasta pe oameni, a fost făcut de un tânăr din Cluj, care a şi câştigat premiul întâi în cadrul unui concurs ştiinţific din Canada cu acest proiect. A împărţit 12 oameni în trei grupe: unii au mâncat alimente crude, alţii alimente gătite tradiţional, iar ceilalţi mâncăruri gătite la microunde. După trei zile le-a fost testat pH-ul urinei.

Mai exact, persoanele care au consumat alimente încălzite în cuptorul cu microunde aveau cel mai scăzut pH al urinei. Este adevărat că nici acest experiment nu este relevant, însă o mulţime de cercetători au studiat efectele folosirii cuptorului cu microunde asupra sănătăţii.

Ce este mit şi ce este adevar aflaţi mâine de la ora 13.30, la emisiunea „Tinereţe fără bătrâneţe”.