Sari la conținut

Medic: Alimentaţia copilului în vacanţă

Când cei mici sunt alăptaţi, lucrurile sunt simple, însă când vorbim de cei mari trebuie să avem grijă la câteva aspecte. Medicul pediatru Ilinca Tranulis a explicat la Digi24 care este cea mai bună alegere atunci când vine vorba de alimentaţie.

Ilinca Tranulis a spus că dacă cel mic este în perioada diversificării este bine să luăm mâncarea de acasă în borcănaşe şi să o preparăm la hotel.

De asemenea, trebuie să fim precauţi atunci când vorbim de alimente noi, condimente, alimente nerecomandate sau alimente contaminate.

La copiii de peste un an este bine să alegem meniuri pentru copii, dar putem încerca şi mâncarea pentru adulţi. „În cazul în care le dăm de la restaurant, trebuie să avem grijă de unde provin alimentele, să fie cât mai puţin procesate. Ca regulă generală: trebuie să respectăm acelaşi orar pe care copiii îl au şi acasă”, a spus medicul.

Vezi toate sfaturile în video-ul de mai sus.

Pe aceeași temă