Medicii pleacă din țară la prima ofertă. Unii aleg salariile mari, alții preferă voluntariatul în zonele de conflict

Data publicării:
joburi medici

Doctorii care au mers la târgul de joburi din Timişoara au vrut să vadă ce oportunități oferă angajatorii din străinătate.

Pe viitor nu ştiu ce va fi, de aia vreau sa vad ce oportunitaţi sunt să plec”, spune medicul rezident Cristina Herțeu.

„Sunt compromisuri mari, şi, din păcate, este foarte greu să găsești un echilibru între viaţa profesională şi viaţa de familie. Şi, din păcate, aici nu găsim suportul necesar”, spune un alt medic rezident, Irina Popescu medic rezident.

Ofertele din ţări precum Franţa, Germania sau Irlanda pornesc de la 2.200 de euro pentru asistente, în timp ce medicii specialişti pot câştiga dublu.

Cea mai avantajoasă ofertă este în ţările arabe, în Orientul Mijlociu, unde pot ajunge între 9.000, 12.000 de euro”, spune Iarca Iabloncic, reprezentantul unei firme de recrutare.

Şi la Cluj-Napoca, salariile şi de opt ori mai mari decât în România au fost tentante pentru sute de medici. Angajatorii din ţările nordice oferă chiar şi 8.000 de euro specialiştilor care fac gărzi.

„Ei când ajung acolo îşi aleg programul, îşi aleg gărzile şi orele care trebuie făcute. Şi în afară sunt regluli privind aceste ore, să nu fie prea multe, să nu fie extenuaţi”, spune Lăcrimioara Timofciuc, marketing managaer al Târgului de Cariere în Alb.

Alţii medici aleg voluntariatul în zone de conflict, în locul salariilor mari oferite în clinicile private.

„Ar fi o experienţă specială şim de ce num să încerci să ajuţi o lume care are nevoie şi atunci te simţi mai mult împlinit pe plan profesional”, spune Vasile Cristea, rezident farmacist clinician.

În aceste cazuri, organizaţiile umanitare plătesc pregătirea, transportul, masa şi vaccinările.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri