(P) Căderea sezonieră a părului – tu ştii cum să o combaţi?

Data actualizării: Data publicării:
vichy

Te-ai întrebat vreodată care este „ritmul de funcţionare” al părului tău? Poate suna ciudat, dar şi podoaba noastră capilară are perioade mai bune sau mai puţin bune. Căderea sezonieră a părului poate fi un astfel de moment dificil, în care tu ar trebui să fii ceva mai atentă.

vichy

De ce? Pentru că acum au loc transformări în organism, cu efecte şi la nivelul părului. Alimentaţie haotică, insomnie, irascibilitate, oboseală provocată de astenia de primăvară, fluctuaţii hormonale cu repercursiuni şi asupra părului – toate acestea pot declanşa sau agrava căderea sezonieră a părului.

Aşadar, e cazul să îţi faci documentarea pentru a şti toate recomandările necesare atunci când te confrunţi cu o cădere sezonieră a părului.

1). Evaluează situaţia părului tău

Acel ritm de funcţionare de care aminteam presupune un ciclu bine definit. Scalpul nostru conţine aproximativ 100.000 de foliculi de păr. Dintre aceştia, aproximativ 90-95 % se află în perioada de creştere, în vreme ce 5-10% se află în perioada de repaus (când firul de păr cade, iar foliculul intră în stare latentă pentru 2-12 luni). Aşadar, o pierdere zilnică a 50-100 de fire este normală, cu o accentuare uşoară toamna şi primăvara.

Dacă te situezi în afara acestor parametri, atunci da, trebuie să iei numaidecât măsuri.

2). Înlătură ceilalţi factori care pot agrava căderea sezonieră a părului

Am stabilit deja că părul are un „ritm de cădere natural”, accelerat odată cu schimbarea anotimpului. Ce ne facem,  însă, când părul este afectat şi de alţi factori adiacenţi, cum ar fi astenia (de primăvară sau toamnă), dietă, dezechilibrele hormonale?

Ei bine, aici ar trebui să intervii tu, să îi identifici, după care să încerci să îi înlături. Bineînţeles, pe lângă asta îţi poţi ajuta părul şi cu produse farmaceutice, cu formule complexe şi eficiente, tocmai pentru a diminua la minim riscurile la care îţi supui părul.

3). Previne şi tratează

Înainte de toate este prevenţia, iar ea chiar poate fi soluţia salvatoare, mai ales dacă o aplici în perioada de cădere a părului. Gândeşte-te că efectele negative ar fi reduse la minim dacă îi aplici părului un produs cu o formulă care ancorează şi stimulează microcirculaţia bulbului firului de păr, reduce micro-dezechilibrele scalpului, creşte rezistenţa firului de păr şi totodată a scalpului.

Optează pentru Vichy Dercos Aminexil Clinical 5, tratamentul revoluţionar împotriva căderii părului ce încorporează aceste beneficii. Eficienţa produsului este percepută imediat după primele 3 săptămâni*, cu o eficacitate de 94% împotriva căderii părului*.

Tratamentul Aminexil Clinical 5 a fost conceput într-o formulă complexă, capabil să acţioneze la diferite niveluri: la nivelul bulbului, al firului de păr, dar şi pe mediul apropiat acestuia: scalpul interfolicular.

Aşadar, gama Dercos reprezintă soluţia perfectă întrucât este concepută pentru a acoperi toate problemele ce ţin de scalp şi firul de păr: păr deteriorat, păr gras, mătreaţă, tratamente împotriva căderii părului şi tratamente pentru regenerarea acestuia.

Gama Dercos Vichy este disponibilă exclusiv în farmacii.

Pentru mai multe recomandări despre îngrijirea părului, accesaţi secţiunea Vichy Mag. În plus, la introducerea codului unic aflat în interiorul cutiei pe www.vichy.com/dercos, descoperiţi sfaturi şi beneficii pe tot parcursul tratamentului dumneavoastră.

*Test consumatori, 102 femei şi bărbaţi

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri