Pericolul înțepăturilor de insecte. Cum vă feriți de ploșnițe, păduchi sau căpușe

Data publicării:
1402paduchi-49423

Mai multe persoane au ajuns în ultimele săptămâni la medic, cu leziuni pe tălpi, pe mâini și pe față, asemănătoare cu înțepăturile de păianjen. Doctorul Cristina Cotruţă, medic specialist dermatolog a explicat, la Digimatinal, cât sunt de periculoase aceste leziuni, dar și cum pot fi tratate.

„Înțepăturile sunt însoțite de mâncărime, roșii, cu umflătură și cu căldură locală. Prin scărpinat, se pot suprainfecta cu bacterii, iar în stadiile cronice, cu ciuperci. Primul lucru pe acre trebuie să îl facă o persoană atunci când este înțepată de o insectă este să aplice comprese reci, creme cu antibiotic și antialergice”, a spus medicul Cristina Cotruță.

În această iarnă, au fost mai multe focare de păduchi în școli și grădinițe. „Deseori ele sunt neglijate, în sensul că părinții nu declară la școală ce se întâmplă și se răspândesc foarte ușor. Păduchii supraviețuiesc între una și trei zile în afara corpului și până la 30 de zile pe corp. Tratamentul este foarte simplu: se aplică un șampon, cu repetare la o săptămână pentru a îndepărta și ouăle”, a mai precizat Cristina Cotruță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri