Primarul Timişoarei Nicolae Robu vrea să cumpere un aparat medical, unic în ţară

Data publicării:
robu

Medicii din oraş au acum o misiunea grea. Aceea de a găsi aparatul perfect, pe gustul primarului.

Să propună achiziția unui aparat care să servească tratării oamenilor de boli care nu pot fi tratate în altă parte și să nu se uite la bani pentru că este sarcina noastră să găsim fondurile necesare,” explică Nicolae Robu, primarul orașului Timișoara.

„Sigur că rămâne de văzut ce aparat, în cât timp și care sunt costurile implicite ale acestui proiect,” spune Daniel Lighezan, șeful secției Cardiologie Spitalul Municipal.

Este un subiect incitant, este un subiect pe care trebuie să îl analizăm cu multă atenție,” adaugă Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timișoara.

Pacienții, însă, sunt sceptici cu privire la proiectul edilului și sunt de părere că altele sunt problemele din sistemul de sănătate.

„Durerea noastră mare cred că este dotarea cu personal pentru că ne pleacă medicii,”zice o pacientă.

Anul acesta au fost alocați din bugetul local 350 de milioane de lei pentru Sănătate. Cu o parte din bani vor fi renovate și dotate cu aparatură medicală cele trei spitale aflate în subordinea primăriei. Pentru aparatul unic în România vor fi acordați bani separat.

Ne ocupăm de necesitățile mai stringente ale spitalului. Să nu se înțeleagă că acest aparat special despre care eu am vorbit ar fi ceva, de moft,” mai spune primarul Timișoarei.

Până la implementarea proiectului administraţiei locale e, însă, cale lungă. Medicii trebuie să afle care este aparatul care lipseşte din toate spitalele din ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri