Recoltarea de celule stem: care este procedura şi cât costă

Data publicării:
medical spital sanatate sursa foto digi24

La naştere, celulele stem pot fi recoltate din cordonul ombilical printr-un procedeu noninvaziv. Nu toate bolile hematologice pot fi insă vindecate prin transplant cu propriile celule stem.

Trebuie să alegeţi mai întâi compania care va recolta celulele stem de la nou-născut şi banca unde acestea vor fi procesate şi stocate. Întregul proces costă între 800 şi 2000 de euro, în funcţie de cantitatea de sânge prelevată, locul şi modul de stocare. Citiţi cu atenţie contractul pe care îl veţi semna cu compania.

Dupa ce alegeţi clinica unde veţi depozita celule stem, veţi primi o trusă pentru recoltare pe care o daţi medicului care va asista la naştere. Recoltarea presupune prelevarea unei mostre de sânge din cordonul ombilical şi şi porţiuni din ţesutul acestuia, imediat după naşterea bebeluşului.

După recoltare, mostrele prelevate la naştere vor fi testate şi dacă rezultatele analizelor arată că sunt bune, vor fi depozitate pentru toată viaţa la banca de celule stem. Conservarea se face la temperaturi de -190 de grade Celsius, în containere speciale cu vapori de azot lichid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri