Sibiu. Peste 30 de persoane s-au îmbolnăvit după ce au mâncat ciuperci

Data publicării:
spital asigurar sanatate CAS 5295480-Mediafax Foto-Remus Badea-1

În timp ce unii le-au cules de bunăvoie de prin păduri, alţii le-au cumpărat de la negustorii de pe marginea drumului. La Brașov, șase persoane au ajuns la spital, tot intoxicate cu ciuperci. Mai grav este că nici speciile pe care românii erau obişnuiţi să le consume nu mai sunt ceea ce par, spun inspectorii DSV.

În România există aproximativ 50 de specii de ciuperci otrăvitoare, iar numărul acestora creşte de la an la an, datorită mutaţiilor genetice, fenomen foarte derutant chiar pentru cunoscători, care nu mai pot face foarte bine diferenţierea. Simptomele intoxicației cu ciuperci sunt variate, în funcţie de tipul şi cantitatea ciupercilor consumate. Primele manifestări apar uneori la 15-30 de minute până la 1-2 ore de la momentul consumului şi constau în tulburări nervoase, furnicături ale membrelor, convulsii, dureri abdominale, scăderea frecvenţei cardiace şi halucinatii.

Specialiştii recomandă populaţiei multă prudenţă în această perioadă de început de vară şi să cumpere ciuperci şi preparate din acestea numai din locuri special amenajate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri