Sistemul medical, tratat cu fonduri europene. Spitalul Municipal Timișoara a atras 11 milioane de lei

Data publicării:
salon salon

Olimpia Oprea s-a săturat să lucreze într-un spital fără dotări unde nu s-au mai făcut investiţiii de ani de zile. Aşa că s-a gândit că banii europeni ar putea fi soluţia pentru ca ea şi colegii ei să muncească în condiţii mai bune.

„Am făcut un curs de management de proiect, apoi un masterat în managementul serviciilor sociale şi de sănătate şi primul proiect pe care l-am scris a fost evaluat pe locul 3 din 300 de proiecte şi atunci am avut curajul să merg mai departe”, spune medicul Olimpia Oprea.

Pe parcurs i s-au alăturat şi alţi medici, care au văzut în fondurile europene o şansă în plus pentru sistemul medical românesc.

„Fondurile europene reprezintă o posibilitate pentru spitale de a reduce handicapul tehnologic şi a accesa excelenţa medicală”, declară Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal.

Numai în spitalul nostru, în ultimii doi ani, am reuşit să atragem 6 milioane de euro pentru achiziţia de materiale, dar şi pentru infrastructură”, mai spune Olimpia Oprea.

11 milioane de lei vor primi medicii din Timişoara pentru un centru medical modern, unic în vestul ţării. Din 2015, aici femeile însărcinate vor afla din timp dacă pruncul lor se va naşte cu o boală congenitală.

„Avem nevoie de astfel de proiecte mai ales pe zona de echipare şi dotare, dar şi în reabilitarea spaţiilor existente”, declară Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

„E bună iniţiațiva, pentru că oricum la noi spitalele nu sunt dotate cu echipamente şi fac bine ceea ce fac. Eu îi încurajez”, spune o timișoreancă.

„E foarte bună varianta cu fondurile europene, altă sansa de finanţare nu cred ca există”, consideră un altul.

Pe lângă centrul medical performant care va fi gata la mijlocul anului viitor, Primăria Timişoara cofinanţează un proiect european pentru modernizarea mai multor săli de operaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri