Spondiloza, cauza durerilor de gât. Simptome și tratament

Data publicării:
1403spondiloza-54723

Poziția incorectă la birou, obezitatea sau fumatul pot duce la această boală. Despre diagnostic și tratament a vorbit, la Digimatinal, doctorul Georgiana Tache, medic recuperare medicală.

„Spondiloza cervicală este o boală degenerativă, care oricum se instalează cu înaintarea în vârstă. Distanțele dintre vertebre nu se mai mențin, pentru că discul se deshidratează. La tineri, spondiloza apare din cauza musculaturii care stă contractată greșit. O astfel de contractură duce la durere de ceafă și survine în urma poziției incorecte la birou, după o activitate sportivă atunci când nu sunt bine antrenați, când merg foarte mult cu mașina sau când sunt expuși aerului condiționat”, a explicat medicul Georgiana Tache.

„Când simțim astfel de dureri, trebuie să consultăm un doctor. Putem folosi un antiinflamator, un miorelaxant sau un gel. Dacă medicamentele nu mai fac față, se ajunge la un medic de recuperare, care propune un tratament de fizioterapie. Masajul este benefic pentru a îndepărta simptomatologia, precum și gimnastica medicală”, a mai precizat invitatul Digimatinalului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri