Super-Agenția din Sănătate va avea un buget de sute de milioane de euro. Ar putea fi condusă de un consilier al ministrului

Data publicării:
hol spital-20

Agenţia Naţională de Achiziţii Dispozitive Medicale și Investiții în Sănătate se va ocupa de organizarea achiziţiilor publice centralizate din sănătate, de investiţii şi lucrări de infrastructură, de tot ceea ce înseamnă bani pentru sistemele informatice, dar şi de proiectele cu finanţare europeană.

Motivul oficial al înfiinţării acestei super Agenţii este întărirea capacității administrative a Ministerului Sănătății. În realitate este vorba de controlul a sute de milioane de euro în fiecare an. Şi, extrem de important este că persoana care va conduce aceasta Agentie va deveni un om puternic, la fel de puternic ca ministrul Sănătăţii.

Surse guvernamentale spun că preşedintele acestei Agentii va fi Victor Mora, unul dintre consilierii ministrului, care a ocupat aceeaşi funcţie si în mandatul din perioada 2005-2008 al aceluiaşi Eugen Nicolăescu. Numele său este legat de mai multe scandaluri care au apărut în presă - în primul rând firmele la care este acţionar au avut contracte cu mai multe spitale din judeţul Mureş. De asemenea, au existat suspiciuni că s-a plimbat cu avionul pe ruta Bucureşti - Târgu Mureş pe banii Ministerului Sănătăţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri